Ruladă cu portocale, desertul de iarnă care-ţi susţine sistemul imunitar

23 ianuarie 2024   Rețete

Această ruladă este făcută dintr-un pandișpan pufos, umplut cu frișcă și citrice. Îţi arătăm cum să prepari un desert aspectuos şi uşor!

Este sezonul portocalelor, iar aroma lor ne însoţeşte iernile şi le dă farmec. Include-le şi în deserturile de început de an, în rulade ca aceasta pe care ţi-o propunem în rândurile de mai jos!

Cum nu este nevoie să prepari la cuptor decât blatul, portocalele rămân să fie consumate în stare proaspătă în desertul final, ceea te te ajută să iei din ele vitamina C, atât de necesară pentru menţinerea unui sistem imunitar puternic. Tot din portocale îţi poţi procura potasiu, fosfor, minerale care previn bolile cronice, flavonoide şi carotenoizi, cu efect antioxidant şi de preîntâmpinare a afecţiunilor cardiovasculare, vitamina B9, calciu, fibre, proteine.

Ingrediente pentru opt porţii

5 ouă

100 g zahăr

125 g făină

1 esenţă de portocale

coaja de la 1 portocală bio

Pentru cremă:

250 ml smântână pentru frişcă

1 plic budincă de vanilie

1 esenţă de vanilie

2-3 portocale

Vezi şi: Cupcakes cu portocale şi frosting de brânză

Cum să faci ruladă cu portocale

Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi continui să baţi. Încorporezi gălbenuşurile pe rând, esenţa, coaja de portocală şi făina. Transferi compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, tapetată şi o coci o jumătate de oră.

Prepari budinca şi o răceşti. Baţi smântâna pentru frişcă şi o dai la rece o jumătate de oră.

După ce budinca s-a răcit, o amesteci cu frişca şi cu esenţa de vanilie. Opreşti o parte din cremă pentru decor. Cureţi portocalele şi le laşi întregi.

După coacerea blatului, îl pui pe un prosop umed şi-l rulezi pe lăţime. Odată răcit, îl desfaci şi întinzi crema în strat uniform pe toată suprafaţa.

Te-ar mai putea interesa: Tort cu pişcoturi şi jeleu de portocale. Fără coacere, simplu şi incredibil de bun!

Aşezi portocalele întregi în zona de mijloc, pe lăţime şi aduci marginile spre centru.

Pui un platou deasupra, răstorni rulada şi pui crema rămasă, cu ajutorul unui poş. La servire, ornezi după imaginaţie.

FOTO: Shutterstock

Mai multe