Cupcakes cu portocale şi frosting de brânză

1 84683 original jpg jpeg

Dacă eşti în căutarea unui desert de iarnă, ai nimerit bine! Avem pentru tine o reţetă delicios de dulce şi aromată. Secretul stă în ingredientele de iarnă: portocale zemoase şi aromate! Azi vei învăţa cum să faci cupcakes cu portocale şi frosting de brânză.

Cupcakes cu portocale şi frosting de brânză

Ingrediente cupcakes cu portocale:

Faina 250 g

Zahar 160 g

Oua 2 medii

Unt 80 g

Portocale 160 ml suc proaspat stors

Portocale coaja rasa de la un fruct

Praf de copt 1 plic

Ingrediente frosting de brânză:

Unt 80 g

Zahar pudra 100 g

Branza tartinabila 200 g

Învaţă să faci şi o Key lime pie delicioasa!

Preparare cupcakes cu portocale:

Se stoarce sucul din portocale dupa ce s-a spalat bine ceara de pe coajă. Puteţi folosi portocale normale sau portocale roşii. La final, gustaţi sucul. Trebuie să fie mai mult dulce, decât acrişor.

image

Se amestecă, cu un mixer, untul şi zahărul într-un vad. Când amestecul este cremos, se adaugă ouăle şi se amestecă din nou.

Se adaugă sucul de portocale şi coaja (dacă doriţi). Se amestecă bine, se presară făina şi praful de copt, se amestecă bine până când toate ingredientele sunt omogenizate.

Se pune hârtie în tava pentru cupcakes. Se pune compoziţie în fiecare hârtie, cu o lingură. Umpleţi 3/4 din formă. Apoi tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 15-20 minute.

Când cupcakes sunt aurii, se scot din cuptor. Se lasă la răcit şi se prepară frostingul.

Se pune zahărul pudră într-un vas, alături de untul la temperatura camerei. Se amestecă bine de tot până când aveţi o compoziţie cremoasă. Se adaugă crema de brânză şi se amestecă bine de tot.

După ce aţi făcut frostingul, puneţi cremă într-un poş şi decoraţi fiecare cupcake în parte. Puteţi orna cu bucăţi mici de fructe sau cu ciocolată rasă.

Sursa: bucatariaramonei.com