Tort cu pişcoturi şi jeleu de portocale. Fără coacere, simplu şi incredibil de bun!

1 tort cu piscoturi si jeleu 117580396 jpg jpeg

Cu pişcoturi, brânză şi fructe parfumante poţi face rapid un desert care te cucereşte de la prima vedere. Tortul cu pişcoturi şi jeleu se prepară uşor şi nici nu are nevoie de coacere.

Poţi face opt porţii din următoarele ingrediente. Dacă nu ai gem de căpşune, poţi face desertul cu gem de afine, de fructe de pădure sau de zmeură. Iată ce ai nevoie şi cum prepare această delicatese cu pişcoturi!

Ingrediente

300 g brânză de vaci

175 g zahăr pudră

125 ml frişcă lichidă

1 plic gelatină

200 g pişcoturi

gem de căpşune

1 portocală

zeamă de portocale

Pentru decor:

2 plicuri gelatină

100 ml zeamă de portocale

Tapetezi cu folie alimentară o tavă cu marginile detaşabile. Aşezi pe fundul acesteia pişcoturi înmuiate în zeama de portocale, apoi întinzi un strat de gem. Pe marginile tăvii, poziţionezi un rând de pişcoturi tăiate pe jumătate. Mixezi brânza cu zahărul pudră până capătă consistenţa unei spume. Prepari gelatina potrivit instrucţiunilor de pe pachet şi o amesteci cu brânza. Încorporezi frişca bătută şi portocala mărunţită. Transferi crema în tavă şi o nivelezi. Pregăteşti gelatina respectând instrucţiunile, dar înlocuieşti apa cu zeama de portocale. Introduci tava în frigider peste noapte. Înainte de servire, decorezi tortul după imaginaţie.

@shutterstock