Desert uşor şi elegant. Ruladă de bezea cu fistic

Desertul perfect când cauţi ceva simplu, dar aspectuos la sfârșitul unei mese speciale, această ruladă se prepară asemănător unei prăjituri pavlova. Îi va cuceri pe toţi ai casei!

shutterstock 2166829393 jpg

Această ruladă cu bezea este o variantă a apreciatului desert pavlova. Este uşoară, moale şi crocantă deopotrivă se topeşte în gură de la prima la ultima îmbucătură. A devenit un preparat popular până şi în Australia sau Noua Zeelandă, ca o interpretare a celebrei pavlova. Îi poţi adăuga în interior şi ca decor fructe proaspete sau uscate, dar şi seminţe, alune ori fistic.

Citeşte şi: Efecte benefice ale fisticului pe care nici nu le bănuiai

Nu te îngrijora dacă rulada ta de bezea crapă în timp ce o rulezi. Tot va avea un gust foarte bun. Crăparea se poate întâmpla cu ușurință, deoarece bezeaua în sine este foarte delicată. Crăparea poate fi provocată de coacerea excesivă. De asemenea, ar putea fi cauzată de cantitatea redusă de umplutura, așa că prepară o cantitate generoasă, deoarece susține baza de bezea.

Ingrediente pentru opt porţii

4 albuşuri

200 g zahăr

1 linguriţă zeamă de lămâie

1 linguriţă amidon de porumb

zahăr pudră

300 g smântână pentru frişcă

50 g ciocolată albă

100 g fistic

Vezi şi: Cum a apărut pavlova, prăjitura balerinei

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă tare. Torni zahărul puțin câte puţin şi continui să baţi până când obţii o spumă lucioasă. Încorporezi amidonul şi zeama de lămâie.

Întinzi spuma în strat uniform într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt. Nivelezi şi introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25 de minute.

Laşi la răcit cinci minute. Scoţi o foaie nouă de hârtie de copt și cerni un strat subțire de zahăr pudră pe hârtie.

Te-ar mai putea interesa: Budincă de orez cu bezea, un desert irezistibil

Răstorni blatul de bezea şi desprinzi hârtia de copt iniţială. Așezi deasupra un prosop umed şi laşi la răcit.

Baţi smântâna pentru frişcă şi o amesteci cu ciocolata albă rasă. Îndepărtezi prosopul umed şi întinzi frişca pe blatul răcit.

Presari fistic tocat grosier şi rulezi cu grijă. Ornezi rulada cu fistic mărunţit.

FOTO: Shutterstock



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg