Desert uşor şi elegant. Ruladă de bezea cu fistic

Desertul perfect când cauţi ceva simplu, dar aspectuos la sfârșitul unei mese speciale, această ruladă se prepară asemănător unei prăjituri pavlova. Îi va cuceri pe toţi ai casei!

shutterstock 2166829393 jpg

Această ruladă cu bezea este o variantă a apreciatului desert pavlova. Este uşoară, moale şi crocantă deopotrivă se topeşte în gură de la prima la ultima îmbucătură. A devenit un preparat popular până şi în Australia sau Noua Zeelandă, ca o interpretare a celebrei pavlova. Îi poţi adăuga în interior şi ca decor fructe proaspete sau uscate, dar şi seminţe, alune ori fistic.

Citeşte şi: Efecte benefice ale fisticului pe care nici nu le bănuiai

Nu te îngrijora dacă rulada ta de bezea crapă în timp ce o rulezi. Tot va avea un gust foarte bun. Crăparea se poate întâmpla cu ușurință, deoarece bezeaua în sine este foarte delicată. Crăparea poate fi provocată de coacerea excesivă. De asemenea, ar putea fi cauzată de cantitatea redusă de umplutura, așa că prepară o cantitate generoasă, deoarece susține baza de bezea.

Ingrediente pentru opt porţii

4 albuşuri

200 g zahăr

1 linguriţă zeamă de lămâie

1 linguriţă amidon de porumb

zahăr pudră

300 g smântână pentru frişcă

50 g ciocolată albă

100 g fistic

Vezi şi: Cum a apărut pavlova, prăjitura balerinei

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă tare. Torni zahărul puțin câte puţin şi continui să baţi până când obţii o spumă lucioasă. Încorporezi amidonul şi zeama de lămâie.

Întinzi spuma în strat uniform într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt. Nivelezi şi introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25 de minute.

Laşi la răcit cinci minute. Scoţi o foaie nouă de hârtie de copt și cerni un strat subțire de zahăr pudră pe hârtie.

Te-ar mai putea interesa: Budincă de orez cu bezea, un desert irezistibil

Răstorni blatul de bezea şi desprinzi hârtia de copt iniţială. Așezi deasupra un prosop umed şi laşi la răcit.

Baţi smântâna pentru frişcă şi o amesteci cu ciocolata albă rasă. Îndepărtezi prosopul umed şi întinzi frişca pe blatul răcit.

Presari fistic tocat grosier şi rulezi cu grijă. Ornezi rulada cu fistic mărunţit.

FOTO: Shutterstock



Recente

Rulada gem de mere  Sursa foto shutterstock 774793309 jpg
1763130990 a0mY jpg
protect health healthcare jpg
masti de fata pentru orice tip de ten (2) jpg
Vrei să te apuci de făcut prăjituri   Top 5 echipamente esențiale pentru orice începător jpg
Rulori de vinete cu feta  Sursa foto shutterstock 645435520 (3) jpg
Rulori de vinete cu feta  Sursa foto shutterstock 645435520 (2) jpg
Imagine1 jpg
Rulori de vinete cu feta  Sursa foto shutterstock 645435520 (1) jpg
Rulada de bezea si gem de zmeura  Sursa foto shutterstock 2329112823 jpg
15 perdele perdele bucatariepexels wb2008 2290609 jpg
beautiful young brunette woman sleeping white bed jpg
e19ca1e09837ba2cc0771e88290e5a85c3 jpg
Tarta vinete  Sursa foto shutterstock 2325628283 jpg
view delicious cheese fresh vegetables blue trays spices black distresed background jpg
Fursecuri cu drajeuri  Sursa foto shutterstock 2115818972 jpg
Rata pe varza  Sursa foto shutterstock 2132975977 jpg
little girl checking up her sight ophthalmology center jpg
Cataracta congenitală la bebeluși – cum recunoști problema și când este necesară operația jpg
Top 5 motive pentru care un congelator cu sertare este o investiție inteligentă jpg