Sărbătoreşte Ziua Națională cu un tort festiv cu alune de pădure
Răsfață-i pe cei dragi cu un tort festiv la prepararea căruia îi poți implica și pe copii! Descoperă cum să-l pregătești de la zero cu ingrediente simple, pe care le ai la îndemână! Profită de timpul liber pe care îl aveți de Ziua Națională și transformă această experiență într-o amintire frumoasă!
Ingrediente pentru 8-10 porţii
Pentru blat:
6 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri făină
1 lămâie
½ plic praf de copt
Pentru umplutură:
3linguri făină
300 g zahăr
400 ml lapte
zeama de la 2 lămâi
200 g unt
Pentru crema de decor:
150 g zahăr
1 linguriţă făină
100 ml lapte
1 gălbenuş
150 g unt
alune de pădure, pentru ornat
Te-ar mai putea interesa: Tort de bezea, nuci şi cafea. Ponturi pentru un desert reuşit
Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare. Adaugi zahărul şi continui să baţi până la topirea acestuia. Adaugi spuma de albuş în gălbenuşul frecat cu zeama şi coaja de lămâie, apoi făina amestecată cu praful de copt. Tapetezi o formă rotundă, torni compoziţia şi introduci forma în cuptorul preîncălzit 20 de minute.
Vezi și: Tort cu aluat sfărâmicios, bezea şi mere
Pentru umplutură, amesteci făina cu zahărul şi laptele. Le fierbi la foc mic, amestecând continuu până când se îngroaşă. O dai deoparte şi, când se mai răcoreşte, o amesteci cu unt. După răcirea completă, adaugi zeama de lămâie şi omogenizezi. Tai blatul în trei, pe orizontală şi acoperi fiecare bucată cu cremă, păstrând o parte pentru a îmbrăca tortul în întregime. La final, ornezi tortul după imaginaţie.
Pentru cremă, caramelizezi jumătate din zahăr, iei vasul de pe foc, torni laptele, pui pe foc şi laşi să fiarbă. Când s-a răcit, adaugi făina, gălbenuşurile, zahărul rămas şi aşezi pe baie de aburi până se îngroaşă. La final, pui untul moale. Întinzi crema pe tort şi nivelezi. Îmbraci marginile tortului cu alune de pădure tocate grosier şi decorezi tortul după imaginaţie.
FOTOȘ Shutterstock