Cum să faci tort Raffaello? Bonus: bomboane Raffaello, de casă, din 5 ingrediente

În zilele libere de la început de lună mai, profită să pregăteşti un tort Raffaello, cu totul special! Îţi arătăm cum să-l prepari de la zero, cu tot cu delicioasele bomboanele Raffaello pentru care nu ai nevoie decât de cinci ingrediente de bază!

image

Ingrediente pentru 10 porţii

4 ouă

150 g zahăr

100 g făină

100 g amidon

1 vârf de cuţit sare

2 linguriţe praf de copt

Pentru umplutură:

400 g smântână pentru frişcă

50 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

2 plicuri întăritor pentru frişcă

Pentru bomboane:

500 g biscuiţi populari

1/2 l lapte

125 g unt

220 g zahăr

esenţă de vanilie, opţional

100 g fulgi de nucă de cocos

Te-ar mai putea interesa: Tort cu biscuiţi cu cacao, frişcă şi căpşuni

Mod de preparare

Pentru bomboane, dai biscuiţii la cuptor pentru a deveni crocanţi, apoi îi pui într-un prosop de bucătărie, de pânză, şi-i zdrobeşti cu sucitorul pentru a-i mărunţi foarte bine sau îi macini. Fierbi laptele, apoi adaugi untul şi zahărul. Amesteci continuu până când se topeşte zahărul, apoi dai vasul de pe foc. Torni amestecul pentru biscuiţi zdrobiţi. Adaugi esenţa de vanilie şi amesteci până când obţii o compoziţie omogenă.

Cu mâinile unse cu puţin ulei, formezi bomboanele. La final, le tăvăleşti prin fulgi de nucă de cocos şi le aşezi pe un platou care trebuie ţinut la rece până la ornarea tortului.

Vezi şi: Tort cu cremă de brânză şi caramel

Pentru blatul de tort, mixezi ouăle cu zahărul. Amesteci făina, amidonul, sarea și praful de copt şi le încorporezi în amestecul de ouă. Transferi totul într-o tavă rotundă, tapetată. O introduci în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25 de minute.

După răcire, tai blatul în jumătate. Așezi o bucată pe un platou și aşezi un inel de tort în jurul ei. Pentru umplutură, bați smântâna pentru frişcă, adaugi zahărul și zahărul vanilat. Pui deoparte puţină frişcă pentru ornare. Încorporezi întăritorul pentru frişcă. Întinzi umplutura aceasta peste blat, nivelezi și aşezi deasupra a doua bucată de blat. Dai tortul la rece cel puţin trei ore. La final, îndepărtezi inelul şi ornezi cu frişca rămasă, fulgii de nucă de cocos şi bomboane.

FOTO: Shutterstock



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg