Cum să faci tort Raffaello? Bonus: bomboane Raffaello, de casă, din 5 ingrediente

În zilele libere de la început de lună mai, profită să pregăteşti un tort Raffaello, cu totul special! Îţi arătăm cum să-l prepari de la zero, cu tot cu delicioasele bomboanele Raffaello pentru care nu ai nevoie decât de cinci ingrediente de bază!

image

Ingrediente pentru 10 porţii

4 ouă

150 g zahăr

100 g făină

100 g amidon

1 vârf de cuţit sare

2 linguriţe praf de copt

Pentru umplutură:

400 g smântână pentru frişcă

50 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

2 plicuri întăritor pentru frişcă

Pentru bomboane:

500 g biscuiţi populari

1/2 l lapte

125 g unt

220 g zahăr

esenţă de vanilie, opţional

100 g fulgi de nucă de cocos

Te-ar mai putea interesa: Tort cu biscuiţi cu cacao, frişcă şi căpşuni

Mod de preparare

Pentru bomboane, dai biscuiţii la cuptor pentru a deveni crocanţi, apoi îi pui într-un prosop de bucătărie, de pânză, şi-i zdrobeşti cu sucitorul pentru a-i mărunţi foarte bine sau îi macini. Fierbi laptele, apoi adaugi untul şi zahărul. Amesteci continuu până când se topeşte zahărul, apoi dai vasul de pe foc. Torni amestecul pentru biscuiţi zdrobiţi. Adaugi esenţa de vanilie şi amesteci până când obţii o compoziţie omogenă.

Cu mâinile unse cu puţin ulei, formezi bomboanele. La final, le tăvăleşti prin fulgi de nucă de cocos şi le aşezi pe un platou care trebuie ţinut la rece până la ornarea tortului.

Vezi şi: Tort cu cremă de brânză şi caramel

Pentru blatul de tort, mixezi ouăle cu zahărul. Amesteci făina, amidonul, sarea și praful de copt şi le încorporezi în amestecul de ouă. Transferi totul într-o tavă rotundă, tapetată. O introduci în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25 de minute.

După răcire, tai blatul în jumătate. Așezi o bucată pe un platou și aşezi un inel de tort în jurul ei. Pentru umplutură, bați smântâna pentru frişcă, adaugi zahărul și zahărul vanilat. Pui deoparte puţină frişcă pentru ornare. Încorporezi întăritorul pentru frişcă. Întinzi umplutura aceasta peste blat, nivelezi și aşezi deasupra a doua bucată de blat. Dai tortul la rece cel puţin trei ore. La final, îndepărtezi inelul şi ornezi cu frişca rămasă, fulgii de nucă de cocos şi bomboane.

FOTO: Shutterstock