Desert de weekend. Tort cu cremă de brânză şi caramel

În zilele de la finalul săptămânii, ai mai mult timp pentru a prepara un desert pentru cei dragi. Acest tort cu cremă de brânză şi caramel la care adaugi şi floricele de porumb, pentru decor, este perfect pentru a-i răsfăţa pe cei dragi sau pentru o petrecere aniversară.

image

Acest tort cu cremă de brânză şi caramel este alegerea perfectă pentru weekend. Dacă nu vrei să porneşti deloc cuptorul, prepară blatul din biscuiţi şi unt. Este de ajuns să-l introduci în frigider. Pentru decor, floricelele de porumb sunt ideale. Ştiai că acestea reprezintă o sursă bună de fibre, cunoscute pentru rolul lor în menţinerea unei digestii sănătoase și a unui nivel optim de zahăr în sânge?

Floricelele de porumb sunt delicioase și foarte hrănitoare dacă sunt preparate în cel mai sănătos mod. Conţin cele două tipuri principale de fibre: solubile și insolubile. Prin urmare, pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol și a riscului de boli de inimă. Conținutul ridicat de fibre din floricelele de porumb poate fi benefic şi pentru cei care doresc să slăbească. Deși au un conținut scăzut de calorii, floricelele bogate în fibre îţi sting pofta de mâncare și menţin starea de saţietate mai mult timp, ceea ce poate ajuta la reducerea aportului total de calorii.

Ingrediente pentru 6-8 porţii

2 ouă

200 g de unt

340 g zahăr

500 g făină

300 g cremă de brânză

2 linguriţe esenţă de vanilie

Pentru caramel:

400 g zahăr

120 ml apă

300 g frişcă

60 g unt

esenţă de rom, opţional

200 g floricele de porumb cu caramel, pentru decor

Vezi şi: Tartă cu nuci şi caramel sărat

Mod de preparare

Baţi ouăle, adaugi untul, 260 de grame de zahăr şi amesteci. Încorporezi făina, apoi transferi aluatul într-o tavă rotundă, cu marginile detaşabile. Presezi cu palmele pentru a crea un strat uniform, inclusiv pe laterale. Înţepi aluatul din loc în loc cu o furculiţă. Introduci forma în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute.

Pentru umplutură, amesteci crema de brânză cu restul de zahăr și esenţa de vanilie. Întinzi amestecul pe aluatul copt şi răcit, apoi introduci tava în frigider, cel puţin o oră înainte de servire.

Te-ar mai putea interesa: Tort cu frişcă, simplu şi rapid

Pentru decor, prepari un caramel. Dizolvi zahărul în apă la foc mic, amestecând din timp în timp. Când zahărul este complet topit, crești temperatura. Pui frişca şi amesteci continuu. Dai deoparte, adaugi untul şi esenţa de rom. Torni caramelul peste tort şi decorezi cu floricelele de porumb.

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg