Desert de weekend. Tort cu cremă de brânză şi caramel

În zilele de la finalul săptămânii, ai mai mult timp pentru a prepara un desert pentru cei dragi. Acest tort cu cremă de brânză şi caramel la care adaugi şi floricele de porumb, pentru decor, este perfect pentru a-i răsfăţa pe cei dragi sau pentru o petrecere aniversară.

image

Acest tort cu cremă de brânză şi caramel este alegerea perfectă pentru weekend. Dacă nu vrei să porneşti deloc cuptorul, prepară blatul din biscuiţi şi unt. Este de ajuns să-l introduci în frigider. Pentru decor, floricelele de porumb sunt ideale. Ştiai că acestea reprezintă o sursă bună de fibre, cunoscute pentru rolul lor în menţinerea unei digestii sănătoase și a unui nivel optim de zahăr în sânge?

Floricelele de porumb sunt delicioase și foarte hrănitoare dacă sunt preparate în cel mai sănătos mod. Conţin cele două tipuri principale de fibre: solubile și insolubile. Prin urmare, pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol și a riscului de boli de inimă. Conținutul ridicat de fibre din floricelele de porumb poate fi benefic şi pentru cei care doresc să slăbească. Deși au un conținut scăzut de calorii, floricelele bogate în fibre îţi sting pofta de mâncare și menţin starea de saţietate mai mult timp, ceea ce poate ajuta la reducerea aportului total de calorii.

Ingrediente pentru 6-8 porţii

2 ouă

200 g de unt

340 g zahăr

500 g făină

300 g cremă de brânză

2 linguriţe esenţă de vanilie

Pentru caramel:

400 g zahăr

120 ml apă

300 g frişcă

60 g unt

esenţă de rom, opţional

200 g floricele de porumb cu caramel, pentru decor

Vezi şi: Tartă cu nuci şi caramel sărat

Mod de preparare

Baţi ouăle, adaugi untul, 260 de grame de zahăr şi amesteci. Încorporezi făina, apoi transferi aluatul într-o tavă rotundă, cu marginile detaşabile. Presezi cu palmele pentru a crea un strat uniform, inclusiv pe laterale. Înţepi aluatul din loc în loc cu o furculiţă. Introduci forma în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute.

Pentru umplutură, amesteci crema de brânză cu restul de zahăr și esenţa de vanilie. Întinzi amestecul pe aluatul copt şi răcit, apoi introduci tava în frigider, cel puţin o oră înainte de servire.

Te-ar mai putea interesa: Tort cu frişcă, simplu şi rapid

Pentru decor, prepari un caramel. Dizolvi zahărul în apă la foc mic, amestecând din timp în timp. Când zahărul este complet topit, crești temperatura. Pui frişca şi amesteci continuu. Dai deoparte, adaugi untul şi esenţa de rom. Torni caramelul peste tort şi decorezi cu floricelele de porumb.

FOTO: Shutterstock



Recente

wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg