Desert de weekend. Tort cu cremă de brânză şi caramel

În zilele de la finalul săptămânii, ai mai mult timp pentru a prepara un desert pentru cei dragi. Acest tort cu cremă de brânză şi caramel la care adaugi şi floricele de porumb, pentru decor, este perfect pentru a-i răsfăţa pe cei dragi sau pentru o petrecere aniversară.

image

Acest tort cu cremă de brânză şi caramel este alegerea perfectă pentru weekend. Dacă nu vrei să porneşti deloc cuptorul, prepară blatul din biscuiţi şi unt. Este de ajuns să-l introduci în frigider. Pentru decor, floricelele de porumb sunt ideale. Ştiai că acestea reprezintă o sursă bună de fibre, cunoscute pentru rolul lor în menţinerea unei digestii sănătoase și a unui nivel optim de zahăr în sânge?

Floricelele de porumb sunt delicioase și foarte hrănitoare dacă sunt preparate în cel mai sănătos mod. Conţin cele două tipuri principale de fibre: solubile și insolubile. Prin urmare, pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol și a riscului de boli de inimă. Conținutul ridicat de fibre din floricelele de porumb poate fi benefic şi pentru cei care doresc să slăbească. Deși au un conținut scăzut de calorii, floricelele bogate în fibre îţi sting pofta de mâncare și menţin starea de saţietate mai mult timp, ceea ce poate ajuta la reducerea aportului total de calorii.

Ingrediente pentru 6-8 porţii

2 ouă

200 g de unt

340 g zahăr

500 g făină

300 g cremă de brânză

2 linguriţe esenţă de vanilie

Pentru caramel:

400 g zahăr

120 ml apă

300 g frişcă

60 g unt

esenţă de rom, opţional

200 g floricele de porumb cu caramel, pentru decor

Vezi şi: Tartă cu nuci şi caramel sărat

Mod de preparare

Baţi ouăle, adaugi untul, 260 de grame de zahăr şi amesteci. Încorporezi făina, apoi transferi aluatul într-o tavă rotundă, cu marginile detaşabile. Presezi cu palmele pentru a crea un strat uniform, inclusiv pe laterale. Înţepi aluatul din loc în loc cu o furculiţă. Introduci forma în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute.

Pentru umplutură, amesteci crema de brânză cu restul de zahăr și esenţa de vanilie. Întinzi amestecul pe aluatul copt şi răcit, apoi introduci tava în frigider, cel puţin o oră înainte de servire.

Te-ar mai putea interesa: Tort cu frişcă, simplu şi rapid

Pentru decor, prepari un caramel. Dizolvi zahărul în apă la foc mic, amestecând din timp în timp. Când zahărul este complet topit, crești temperatura. Pui frişca şi amesteci continuu. Dai deoparte, adaugi untul şi esenţa de rom. Torni caramelul peste tort şi decorezi cu floricelele de porumb.

FOTO: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg