Desert de weekend. Tort cu cremă de brânză şi caramel
În zilele de la finalul săptămânii, ai mai mult timp pentru a prepara un desert pentru cei dragi. Acest tort cu cremă de brânză şi caramel la care adaugi şi floricele de porumb, pentru decor, este perfect pentru a-i răsfăţa pe cei dragi sau pentru o petrecere aniversară.

Acest tort cu cremă de brânză şi caramel este alegerea perfectă pentru weekend. Dacă nu vrei să porneşti deloc cuptorul, prepară blatul din biscuiţi şi unt. Este de ajuns să-l introduci în frigider. Pentru decor, floricelele de porumb sunt ideale. Ştiai că acestea reprezintă o sursă bună de fibre, cunoscute pentru rolul lor în menţinerea unei digestii sănătoase și a unui nivel optim de zahăr în sânge?
Floricelele de porumb sunt delicioase și foarte hrănitoare dacă sunt preparate în cel mai sănătos mod. Conţin cele două tipuri principale de fibre: solubile și insolubile. Prin urmare, pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol și a riscului de boli de inimă. Conținutul ridicat de fibre din floricelele de porumb poate fi benefic şi pentru cei care doresc să slăbească. Deși au un conținut scăzut de calorii, floricelele bogate în fibre îţi sting pofta de mâncare și menţin starea de saţietate mai mult timp, ceea ce poate ajuta la reducerea aportului total de calorii.
Ingrediente pentru 6-8 porţii
2 ouă
200 g de unt
340 g zahăr
500 g făină
300 g cremă de brânză
2 linguriţe esenţă de vanilie
Pentru caramel:
400 g zahăr
120 ml apă
300 g frişcă
60 g unt
esenţă de rom, opţional
200 g floricele de porumb cu caramel, pentru decor
Vezi şi: Tartă cu nuci şi caramel sărat
Mod de preparare
Baţi ouăle, adaugi untul, 260 de grame de zahăr şi amesteci. Încorporezi făina, apoi transferi aluatul într-o tavă rotundă, cu marginile detaşabile. Presezi cu palmele pentru a crea un strat uniform, inclusiv pe laterale. Înţepi aluatul din loc în loc cu o furculiţă. Introduci forma în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute.
Pentru umplutură, amesteci crema de brânză cu restul de zahăr și esenţa de vanilie. Întinzi amestecul pe aluatul copt şi răcit, apoi introduci tava în frigider, cel puţin o oră înainte de servire.
Te-ar mai putea interesa: Tort cu frişcă, simplu şi rapid
Pentru decor, prepari un caramel. Dizolvi zahărul în apă la foc mic, amestecând din timp în timp. Când zahărul este complet topit, crești temperatura. Pui frişca şi amesteci continuu. Dai deoparte, adaugi untul şi esenţa de rom. Torni caramelul peste tort şi decorezi cu floricelele de porumb.
FOTO: Shutterstock