Tort de bezea, nuci şi cafea. Ponturi pentru un desert reuşit

Toate ingredientele clasice ale unei Pavlova delicioase sunt cuprinse în acest tort de bezea cu mai multe straturi. Este incredibil de ușor de făcut, chiar dacă cere puţină răbdare pentru etapa de coacere.

Tort de bezea  Sursa foto shutterstock 1717705807 jpg

Tortul de bezea este unul dintre acele deserturi care este ușor în aparenţă, dar dificil dacă nu ţii cont de paşii necesari, pentru că blaturile se pot crăpa. Totuşi, crăparea blatului nu ar trebui să fie o problemă, deoarece umplutura poate acoperi sau umple aceste porţiuni crăpate, dacă ţii la aspectul final al preparatului. Potrivit Recipetineats, acestea sunt secretele acestui desert:

Foloseşte ouă proaspete şi reci, nu la temperatura camerei. Sparge ouăle cu grijă și lasă albușurile să alunece printre degete, pentru ca acestea să fie separate complet de gălbenuşuri. Chiar și un pic de gălbenuș poate împiedica formarea spumei. În acelaşi scop, curăţă bine bolurile şi telul pentru a îndepărta orice urmă de grăsime.

Preîncălzeşte cuptorul la o temperatură ridicată, apoi redu temperatura. Astfel, ai şanse mai mari să se formeze acea crustă de bezea crocantă.

Coace fiecare blat de bezea la o temperatură foarte scăzută pentru mai mult timp. Acest lucru va menține blatul frumos, deschis la culoare, dar nici nu va favoriza creşterea excesivă urmată de o lăsare bruscă.

Lasă blaturile în cuptor peste noapte pentru a se răci treptat, mai ales iarna sau în zilele cu umiditate crescută care duce la lăsarea bezelei.

Ingredinte pentru 8-10 porţii

5 albușuri

1 praf de sare

1 lingură zeamă de lămâie

200 g zahăr

2 linguri făină

Pentru umplutură:

250 g mascarpone

1 lingură zahăr pudră

1 lingură cafea instant

1 lingură apă fierbinte

cacao, pentru ornat

50 g nucă

Te-ar mai putea interesa: Bezele cu cremă de cacao. Cum le prepari?

Mod de preparare

Bați albușurile spumă cu sarea, apoi le amesteci cu zeama de lămâie, zahărul și făina. Cu ajutorul unui poș, formezi un cerc într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Folosești o jumătate din compoziție. Introduci blatul în cuptorul preîncălzit aproximativ 90 de minute. La final, îl lași la răcit în cuptor, fără să deschizi ușa.

După răcirea primei foi de bezea, desprinzi hârtia de copt cu grijă. Procedezi la fel cu restul de compoziție, pentru a obține a doua foaie.

Vezi şi: Tort de clătite cu cremă de brânză şi ciocolată

Pentru umplutură, baţi mascarpone cu zahărul pudră. Separat, combini apa şi cafeaua, apoi torni amestecul peste cremă şi omogenizezi.

Pe un platou, aşezi prima foaie de bezea, pe care o acoperi cu cremă şi presari nucă tocată grosier. Așezi a doua foaie de bezea peste care presari cacao. Ornezi cu sferturi de nucă.

FOTO: Shutterstock



Recente

clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg