Supa-cremă de dovleac îţi aduc un plus de energie şi te ajută să slăbeşti
Sănătoasă, cremoasă şi reconfortantă, supa-cremă de dovleac nu trebuie să-ţi lipsească din meniu toamna aceasta!
Pentru ca supa ta de dovleac să fie delicioasă şi cremoasă, îţi spunem un secret: prepară dovleacul la cuptor şi ai grijă să-l laşi îndeajuns de mult, încât să fie bine pătruns. Cu ajutorul unei furculiţe, verifică dacă a devenit moale, înainte de a-l scoate din cuptor.
Poţi pune şi puțină smântână pentru a obţine o compoziţie mai bogată, dar, dacă ai probleme cu digerarea lactatelor, renunţă sau adaugă o variantă vegetală, ca laptele de cocos. Dacă doreşti să faci o supă mai simplă, vegetariană, înlocuieşte supa de pui cu una de legume. Poţi pune şi unele dintre ierburile și condimentele tale preferate. Dovleacul se potriveşte foarte bine atât cu condimentele dulci, cât și cu ierburile sărate.
Dacă încerci să slăbeşti sau să-ţi menţii sănătatea, supa de dovleac este o alegere excelentă. Dovleacul este un aliment cu conținut caloric şi lipidc scăzut, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru cei care doresc să piardă în greutate. Îţi aduc un plus de fibre, care ajută la instalarea senzaţiei de saţietate mai curând.
În plus, nutrienții aduşi de dovleac, ca vitaminele A și C, susţin pierderea în greutate prin stimularea sistemului imunitar și a metabolismului sănătos. În timp ce supa de dovleac nu este o soluție magică pentru pierderea în greutate, încorporarea acesteia într-o dietă echilibrată și o rutină regulată de exerciții fizice te poate ajuta când eşti la dietă.
Vezi şi: Supa-cremă de porumb, sursa ta de energie în anotimpurile de tranziţie
Supa de dovleac poate fi şi o sursă excelentă de energie datorită conținutului de carbohidrați, sursa primară de energie a organismului. De asemenea, conţine vitamine din complexul B, care ajută la transformarea alimentelor în energie și susțin buna funcționare a sistemului nervos. Tot dovleacul este bogat şi în potasiu, un electrolit care ajută la reglarea echilibrului fluidelor și la menținerea tensiunii arteriale sănătoase. Iată câte motive să încerci reţeta de mai jos!
Ingrediente pentru două porţii
1,5 kg dovleac plăcintar tocat
2 cartofi
1 praz
3 căței de usturoi
20 g unt
20 ml ulei de floarea-soarelui
20 ml ulei de măsline
1 l supă clară de pui
4-5 fire cepșoară
crutoane
sare
piper
Te-ar mai putea interesa: Supă-cremă de gălbiori şi praz
Mod de preparare
Încingi cuptorul la 200 °C și tapetezi o tavă. Toci cățeii de usturoi și-i amesteci cu uleiul de măsline, sare și piper, după gust.
Omogenizezi dovleacul cu acest amestec, îl pui într-un strat în tavă și-l dai la cuptor aproximativ 30 de minute, până ce furculița intră cu ușurință în el.
Combini uleiul de floarea-soarelui cu untul și călești într-o cratiță prazul tocat până se înmoaie.
Adaugi apoi cartofii curățați, tăiați cubulețe, supa, condimentezi cu piper, după gust și lași cartofii să fiarbă până se înmoaie.
Adaugi dovleacul și blendezi supa până când capătă o consistență cremoasă. O servești cu cepșoară tocată și crutoane.
FOTO: Shutterstock