Culoare şi savoare la borcan. Dulceaţă de dovleac plăcintar

1 83443 original jpg jpeg

Fără îndoială, dovleacul este o marcă a anotimpului de toamnă şi chiar una versatilă, iar din cămară nu trebuie să vă lipsească dulceaţa de dovleac plăcintar, plină de savoare şi culoare. Iată cum se prepară. 

Ingrediente: 

- 1 kg dovleac plăcintar, curăţat

- 800 g zahăr

- 250 g apă

- 50 g zahăr vanilat

- zeama de la o lămâie

Mod de preparare: 

Spargem dovleacul în două, apoi înlăturăm seminţele şi nervurile din jurul lor.

Tăiem dovleacul în bucăţi mai mici să-i putem curăţa coaja mai uşor. Curăţăm coaja, apoi tăiem bucăţile de dovleac în cuburi mai mici. Dovleacul nu oxidează, ca alte fructe, dar îl stropim, totuşi, cu zeama de la 1/2 lămâie, pentru a-i intensifica culoarea. 

image

Siropul: 

Punem la fiert apa cu zahărul, într-un vas cu pereţi dubli. Amestecăm în vas până când zahărul se topeşte, apoi lăsăm siropul să fiarbă la foc mic până devine consistent.  Aproximativ 20 de minute îl lăsăm să fiarbă, dar facem testul bulei de sirop.  Luăm din sirop cu o linguriţă şi picurăm pe o farfurie. 

Dacă siropul se împrăştie, nu este gata. Dacă rămâne ca o bulă pe farfurie, atunci este gata. 

Când siropul a ajuns la consistenţa dorită, adăugăm cuburile de dovleac şi le amestecăm cu siropul.

Fierbem dulceaţa de dovleac plăcintar până când cuburile de dovleac se pătrund bine.  Amestecăm din când în când în ea şi înlăturăm eventuala spumă care se formează.  Nu se formează decât puţină spumă pe margini, dar o înlăturăm.  Când cuburile de dovleac plăcintar sunt bine pătrunse, adăugăm zahărul vanilat.  Amestecăm uşor cu o spatulă de lemn,până când zahărul vanilat este topit.  Adăugăm şi restul din zeama de lămâie apoi oprim focul. 

Cu 6-7 minute înainte de stingerea focului, introducem la cuptor, borcanele spălate şi bine scurse, pentru a le steriliza. Umplem borcanele fierbinţi cu dulceaţa, de asemeni fierbinte şi înfiletăm capacele. Le introducem la cuptor cu focul aprins, la 150 de grade, pentru 5 minute.  După stingerea focului, lăsăm borcanele în cuptor până a doua zi, când vor fi complet răcite. 

Sursă: a1.ro



Recente

Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg