Supa-cremă de porumb, sursa ta de energie în anotimpurile de tranziţie

Îţi propunem o reteţă delicioasă de supă cremoasă de care te vei îndrăgosti. Poate fi şi o garnitură grozavă, dar este perfectă la orice masă.

image

Această supă de porumb este destul de sățioasă, deoarece este în mare parte un amestec foarte fin de porumb, supă de pui, ceapă, usturoi și smântână. Dacă ai un buget restrâns, o astfel de supă cremă nu are ingrediente scumpe. Poţi folosi porumb la conservă, proaspăt sau congelat, deci este o rețetă accesibilă. După preferinţă, o poţi îmbogăţi cu mai multe legume: țelină, morcovi, ardei gras sau cartofi dulci. Adaugă la supă cimbru proaspăt, busuioc sau pătrunjel, dacă simţi nevoia.

Pe lângă aroma şi dulceaţa pe care o dă unei supe, porumbul este şi o sursă importantă de energie. Oferă o cantitate mare de fibre dietetice de care ai nevoie împreună cu alţi carbohidraţi complecşi asimilaţi din alte alimente, care sunt surse excelente de energie. Foarte important este faptul că porumbul nu conţine gluten, stimulează digestia, previne anemia şi diabetul. Mai mult, conţine acizi graşi Omega-3 care elimină colesterolul rău şi îl înlocuieşte cu lipide. Acest lucru împiedică înfundarea arterelor, reducând astfel tensiunea arterială şi riscul de atac de cord şi accident vascular cerebral. Iată doar câteva dintre motivele pentru care merită să-l incluzi în meniul de zi cu zi!

Vezi şi: Reţetă de post. Supa cremă de legume îţi întăreşte imunitatea şi are efect antiinflamator

Ingrediente pentru trei porţii

700 g porumb boabe, din conservă 

20 g unt 

10 ml ulei 

2 cepe 

2 căței de usturoi 

250 ml supă clară de pui 

10 g făină 

sare 

piper 

50 g smântână 

Te-ar mai putea interesa: Supă germană de cartofi noi în bol de pâine. Are efect antistres şi creşte imunitatea

Mod de preparare

Combini untul cu uleiul și le încingi într-o cratiță, apoi adaugi cepele tocate și le rumenești până devin sticloase.

Adaugi cățeii de usturoi pisați, porumbul, făina și supa de pui. Condimentezi cu sare și piper, după gust.

Lași să clocotească supa aproximativ zece minute, apoi o pasezi până când capătă o consistență fină. O servești cu smântână. 

FOTO: Shutterstock



Recente

shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg