Supa-cremă de porumb, sursa ta de energie în anotimpurile de tranziţie

Îţi propunem o reteţă delicioasă de supă cremoasă de care te vei îndrăgosti. Poate fi şi o garnitură grozavă, dar este perfectă la orice masă.

image

Această supă de porumb este destul de sățioasă, deoarece este în mare parte un amestec foarte fin de porumb, supă de pui, ceapă, usturoi și smântână. Dacă ai un buget restrâns, o astfel de supă cremă nu are ingrediente scumpe. Poţi folosi porumb la conservă, proaspăt sau congelat, deci este o rețetă accesibilă. După preferinţă, o poţi îmbogăţi cu mai multe legume: țelină, morcovi, ardei gras sau cartofi dulci. Adaugă la supă cimbru proaspăt, busuioc sau pătrunjel, dacă simţi nevoia.

Pe lângă aroma şi dulceaţa pe care o dă unei supe, porumbul este şi o sursă importantă de energie. Oferă o cantitate mare de fibre dietetice de care ai nevoie împreună cu alţi carbohidraţi complecşi asimilaţi din alte alimente, care sunt surse excelente de energie. Foarte important este faptul că porumbul nu conţine gluten, stimulează digestia, previne anemia şi diabetul. Mai mult, conţine acizi graşi Omega-3 care elimină colesterolul rău şi îl înlocuieşte cu lipide. Acest lucru împiedică înfundarea arterelor, reducând astfel tensiunea arterială şi riscul de atac de cord şi accident vascular cerebral. Iată doar câteva dintre motivele pentru care merită să-l incluzi în meniul de zi cu zi!

Vezi şi: Reţetă de post. Supa cremă de legume îţi întăreşte imunitatea şi are efect antiinflamator

Ingrediente pentru trei porţii

700 g porumb boabe, din conservă 

20 g unt 

10 ml ulei 

2 cepe 

2 căței de usturoi 

250 ml supă clară de pui 

10 g făină 

sare 

piper 

50 g smântână 

Te-ar mai putea interesa: Supă germană de cartofi noi în bol de pâine. Are efect antistres şi creşte imunitatea

Mod de preparare

Combini untul cu uleiul și le încingi într-o cratiță, apoi adaugi cepele tocate și le rumenești până devin sticloase.

Adaugi cățeii de usturoi pisați, porumbul, făina și supa de pui. Condimentezi cu sare și piper, după gust.

Lași să clocotească supa aproximativ zece minute, apoi o pasezi până când capătă o consistență fină. O servești cu smântână. 

FOTO: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg