Supa-cremă de porumb, sursa ta de energie în anotimpurile de tranziţie

Îţi propunem o reteţă delicioasă de supă cremoasă de care te vei îndrăgosti. Poate fi şi o garnitură grozavă, dar este perfectă la orice masă.

image

Această supă de porumb este destul de sățioasă, deoarece este în mare parte un amestec foarte fin de porumb, supă de pui, ceapă, usturoi și smântână. Dacă ai un buget restrâns, o astfel de supă cremă nu are ingrediente scumpe. Poţi folosi porumb la conservă, proaspăt sau congelat, deci este o rețetă accesibilă. După preferinţă, o poţi îmbogăţi cu mai multe legume: țelină, morcovi, ardei gras sau cartofi dulci. Adaugă la supă cimbru proaspăt, busuioc sau pătrunjel, dacă simţi nevoia.

Pe lângă aroma şi dulceaţa pe care o dă unei supe, porumbul este şi o sursă importantă de energie. Oferă o cantitate mare de fibre dietetice de care ai nevoie împreună cu alţi carbohidraţi complecşi asimilaţi din alte alimente, care sunt surse excelente de energie. Foarte important este faptul că porumbul nu conţine gluten, stimulează digestia, previne anemia şi diabetul. Mai mult, conţine acizi graşi Omega-3 care elimină colesterolul rău şi îl înlocuieşte cu lipide. Acest lucru împiedică înfundarea arterelor, reducând astfel tensiunea arterială şi riscul de atac de cord şi accident vascular cerebral. Iată doar câteva dintre motivele pentru care merită să-l incluzi în meniul de zi cu zi!

Vezi şi: Reţetă de post. Supa cremă de legume îţi întăreşte imunitatea şi are efect antiinflamator

Ingrediente pentru trei porţii

700 g porumb boabe, din conservă 

20 g unt 

10 ml ulei 

2 cepe 

2 căței de usturoi 

250 ml supă clară de pui 

10 g făină 

sare 

piper 

50 g smântână 

Te-ar mai putea interesa: Supă germană de cartofi noi în bol de pâine. Are efect antistres şi creşte imunitatea

Mod de preparare

Combini untul cu uleiul și le încingi într-o cratiță, apoi adaugi cepele tocate și le rumenești până devin sticloase.

Adaugi cățeii de usturoi pisați, porumbul, făina și supa de pui. Condimentezi cu sare și piper, după gust.

Lași să clocotească supa aproximativ zece minute, apoi o pasezi până când capătă o consistență fină. O servești cu smântână. 

FOTO: Shutterstock



Recente

ÔÇ×Inneun geudaero ui pibu, meikeop eopsi!ÔÇØ sau de ce frumuset╠ªea i╠éncepe cu un ten curat  JPG
Cheesecake cu mango  Sursa foto shutterstock 1358799743 jpg
Jeff Bezos  foto   Profimedia jpeg
Curry de spanac  Sursa foto shutterstock 2191623761 jpg
smiling woman looking camera while dusting kitchen jpg
clickpentrufemei ro kowon vn R3KYh1a3xfU unsplash jpg
Tarta cu mango  Sursa foto shutterstock 256127164 jpg
Dovlecei gratinati  Sursa foto shutterstock 1761536825 jpg
CPF (1) jpg
Tarta de afine  Sursa foto shutterstock 1806091114 jpg
clickpentrufemei (3) jpg
Chec cu dovlecei  Sursa foto shutterstock 110261372 jpg
2897 jpg
Cheesecake cu lamaie la pahar  Sursa foto shutterstock 464383022 jpg
wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg