Tartă cu mere şi nucă. Mai crocantă şi aromată n-ai mai gustat!
Secretele celei mai crocante tarte de sezon le vei afla din reţeta aceasta de desert cu mere şi nucă. Vei putea pregăti aluatul şi umplutura de la zero, ceea ce va da un gust deosebit tartei tale de casă.
Ingrediente 6 porţii
400 g făină
4 linguri zahăr
1 linguriţă sare
80 g unt
90 ml apă rece
1 linguriţă oţet
Pentru umplutură:
6 mere
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 linguri coniac
2 linguriţe zahăr pudră
1 lingură făină
100 g miez de nucă
Te-ar mai putea interesa: Tarta rustică de caise, desertul simplu cu care nu dai greş
Mod de preparare
Amesteci făina cu zahărul, sarea, untul, din care pui deoparte o linguriţă. Adaugi apa şi oţetul şi omogenizezi, apoi împachetezi aluatul în folie alimentară şi-l dai la în frigider o jumătate de oră.
Din aluat, întinzi o foaie cu care acoperi fundul unei tăvi dreptunghiulare, tapetată, având grijă să acoperi şi marginile acesteia.
Vezi şi: Pont pentru pachetul de şcoală al copiilor: tartă cu lămâie
Pentru umplutură, cureţi merele şi mărunţeşti trei din ele, iar pe restul le feliezi. Le amesteci cu esenţa, coniacul şi făina şi le pui puţin pe foc până se pătrund, apoi le treci printr-un blender.
Din aluat, întinzi o foaie cu care acoperi fundul unei tăvi dreptunghiulare, tapetată, având grijă să acoperi şi marginile acesteia.
Întinzi umplutura peste aluatul din tavă, apoi îl acoperi cu feliile de mere. În colţuri şi din loc în loc puţin câte un pic din untul păstrat. Toci miezul de nucă grosier şi-l presari peste mere. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, aproximativ o jumătate de oră.
FOTO: Shutterstock