Tarta rustică de caise, desertul simplu cu care nu dai greş
Cea mai simplă tartă de caise îţi va bucura întreaga familie la mesele când vă adunaţi laolaltă. Păstrează reţeta pentru zilele acelea speciale, pentru că nu ai cum să nu reuşeşti s-o aplici cu succes!

Ingrediente pentru şase porţii
250 g făină
90 g zahăr
1 linguriţă praf de copt
125 g iaurt
60 g ulei
1 lămâie bio
1 ou
½ kg caise
fulgi de migdale, pentru ornat
rozmarin proaspăt, opţional
Te-ar mai putea interesa: Tarta cu mango, simplu de făcut şi spectaculoasă
Mod de preparare
Combini făina cu zahărul şi praful de copt. Înglobezi, pe rând, iaurtul, uleiul şi coaja de lămâie. La final, separi gălbenuşul şi-l încorporezi în aluat. Frămânţi până obţii un aluat omogen.
Întinzi aluatul într-o tavă rotundă, lăsând să depăşească marginile. Înţepi aluatul cu o furculiță. Îl ungi cu o parte din albuş.
Vezi şi: Prăjitură cu ciocolată şi caise uscate, pentru un plus de energie
Feliezi caisele şi le aşezi peste aluat. Ridici marginile de aluat, le ungi cu albuşul rămas şi le acoperi cu fulgi de migdale. Introduci tava în cuptor, până când tarta se rumeneşte. Spre final, presari fulgi de migdale şi pui rozmarin, dacă doreşti. Porţionezi numai după răcire.
FOTO: Shutterstock