Tartă cu nuci şi caramel. Desertul care te face să uiţi de dietă

20 august 2025   Rețete

Această tartă cu nuci şi caramel, crocantă şi delicioasă, are nutrienții și antioxidanții de care ai nevoie pentru a reduce stresul oxidativ şi anxietăţii, îmbunătățirea memoriei şi a abilităților de învățare.

Ingrediente pentru 8-10 porţii

300 g făină

150 g unt

2 ouă

125 g zahăr

1 vârf de cuţit sare

Pentru umplutură:

200 g zahăr brun

2 linguri apă

100 g unt

100 ml smântână pentru frişcă

1 linguriţă esenţă de vanilie

½ linguriţă sare

150 g miez de nucă

Te-ar mai putea interesa: Tort cu cremă de brânză, frişcă şi caramel

Mod de preparare

Cerni făina, faci loc în mijlocul ei şi pui ouăle, untul, sarea şi zahărul. Amesteci şi frămânţi până obţii un aluat elastic. Îl introduci în frigider învelit în folie alimentară timp de două ore.

Întinzi aluatul într-o foaie rotundă pe care o aşezi într-o formă rotundă, tapetată. Îl înţepi din loc în cu o furculiţă, apoi îl dai la copt 20 de minute.

Vezi şi: Tartă cu cartofi dulci

Separat, pui pe foc mediu zahărul cu apa până când zahărul se dizolvă şi capătă o culoare aurie. Dai deoparte şi înglobezi, pe rând, untul, smântâna, esenţa de vanilie şi sarea.

Pui amestecul pe foc mediu şi-l amesteci până când sosul se îngroaşă. După răcire, adaugi miezul de nucă tocat grosier în sosul de caramel. Amesteci şi transferi totul peste blat. Dai tarta la frigider trei ore sau peste noapte. O ornezi după imaginaţie.

FOTO: Shutterstock

Mai multe