Desert mai cremos nu există! Încearcă reţeta noastră de tartă cu afine
Prietenii şi familia numără membri pretenţioşi, surprinde-i cu această tartă cu afine delicioasă! Blatul de biscuiţi, copt în cuptor, este crocant şi se îmbină perfect cu umplutura cremoasă cu frişcă de casă şi afine.

Ingrediente pentru 6-8 porţii
Pentru blat:
20 biscuiţi cu cacao
2 albuşuri
4 linguri unt topit
Pentru umplutură:
800 ml smântână pentru frişcă
20 g foi de gelatină
750 g afine
200 g zahăr
1 plic tort-gelee transparent, pentru decor
Vezi şi: Brioşe cu cremă de afine. Începe dimineaţa cu un boost de energie şi voie bună!
Mod de preparare
Zdrobeşti biscuiţii şi-i combini cu albuşul şi untul. Tapetezi o tavă de tort rotundă, cu pereţii detaşabili, pui biscuiţii şi presezi pentru a forma un strat uniform. Introduci tava în cuptorul încins zece minute, apoi laşi la răcit.
Pentru umplutură, baţi smântâna pentru frişcă. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe pachet. Speli afinele şi le treci printr-un blender. Amesteci zahărul, gelatina şi afinele, apoi le transferi în tavă, peste blatul de biscuiţi.
Te-ar mai putea interesa: Reţetă în paşi. Chec cu afine, fulgi de ovăz şi lămâie, glazurat
Nivelezi şi dai tava la frigider trei ore, apoi adaugi tort-gelee preparat potrivit recomandărilor de pe plic şi laşi iar tava la rece, peste noapte. La servire, îndepărtezi marginile tăvii.
FOTO: Shutterstock