Desert mai cremos nu există! Încearcă reţeta noastră de tartă cu afine

Prietenii şi familia numără membri pretenţioşi, surprinde-i cu această tartă cu afine delicioasă! Blatul de biscuiţi, copt în cuptor, este crocant şi se îmbină perfect cu umplutura cremoasă cu frişcă de casă şi afine.        

image

Ingrediente pentru 6-8 porţii

Pentru blat:

20 biscuiţi cu cacao

2 albuşuri

4 linguri unt topit

Pentru umplutură:

800 ml smântână pentru frişcă

20 g foi de gelatină

750 g afine

200 g zahăr

1 plic tort-gelee transparent, pentru decor

Vezi şi: Brioşe cu cremă de afine. Începe dimineaţa cu un boost de energie şi voie bună!

Mod de preparare

Zdrobeşti biscuiţii şi-i combini cu albuşul şi untul. Tapetezi o tavă de tort rotundă, cu pereţii detaşabili, pui biscuiţii şi presezi pentru a forma un strat uniform. Introduci tava în cuptorul încins zece minute, apoi laşi la răcit.

Pentru umplutură, baţi smântâna pentru frişcă. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe pachet. Speli afinele şi le treci printr-un blender. Amesteci zahărul, gelatina şi afinele, apoi le transferi în tavă, peste blatul de biscuiţi.

Te-ar mai putea interesa: Reţetă în paşi. Chec cu afine, fulgi de ovăz şi lămâie, glazurat

Nivelezi şi dai tava la frigider trei ore, apoi adaugi tort-gelee preparat potrivit recomandărilor de pe plic şi laşi iar tava la rece, peste noapte. La servire, îndepărtezi marginile tăvii.

FOTO: Shutterstock



Recente