Tarta cu struguri îţi îndulceşte începutul de toamnă
Ai senzaţia că vara a trecut prea repede? Bucuria de a gusta din fructele de sezon, inclusiv sub forma unei tarte cu struguri negri, te va obişnui cu gândul că revine sezonul rece. Strugurii negri au o cantitate mai mare de antioxidanti care scad colesterolul rău, fluidizează sângele şi reduc riscul formării de cheaguri de sânge.
Ingredinte pentru opt porţii
180 g făină
50 g zahăr
¼ linguriţă sare
100 g unt
1 ou
1 linguriţă esenţă de vanilie
Pentru umplutură:
220 ml smântână
200 ml lapte
coajă de lămâie bio
8 gălbenușuri
65 g zahăr pudră
struguri negri, pentru decor
frunze de mentă, opţional
Vezi și: Cheesecake fără coacere cu jeleu de struguri albi
Mod de preparare
Combini făina cu zahărul și sare, adaugi untul rece, tăiat cubuleţe şi omogenizezi. Încorporezi oul și esenţa de vanilie. Înveleşti aluatul în folie alimentară şi-l laşi la frigider, o oră. La final, întinzi aluatul în foaie rotundă pe care îl întinzi într-o tavă termorezistentă.
Pentru umplutură, aşezi smântâna pe foc mic. Adaugi laptele şi coaja de lămâie. Amesteci şi laşi compoziţia până ajunge la punctul de fierbere. Separat, mixezi gălbenușurile cu zahărul pudră până când se albesc.
Te-ar mai putea interesa: Clafoutis cu struguri roze
Torni amestecul de smântână răcorit peste gălbenușuri, amestecând continuu. Strecori crema şi îndepărtezi spuma. Treci crema în tavă, peste aluat şi nivelezi.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, 30-40 de minute. După răcire, ornezi cu struguri tăiaţi în jumătate şi cu mentă, dacă doreşti. Presari zahăr pudră.
FOTO: Shutterstock