Desert de toamnă: plăcintă italiană cu struguri negri

Bucură-te de o rețetă italiană clasică! Această plăcintă cu struguri poate fi servită în orice moment, la micul dejun, prânz, cină sau la gustările de peste zi.

image

În Italia, deserturile și prăjiturile sunt adesea pe bază de fructe proaspete sau uscate, cum este şi această schiacciata, o plăcintă care se prepară în mod tradițional în timpul recoltării strugurilor.

Luna septembrie vine cu vremea culesului strugurilor sau vendemmia, cum este denumită în Toscana, Italia. Aceasta este una dintre cele mai mari regiuni producătoare de vin din Italia. Așadar, în mod tradițional, se sărbătoreşte venirea culesului recoltei prin coacerea desertului schiacciata con l’uva. În Toscana, se folosesc strugurii de masă, mici de Sangiovese. O poţi face şi tu pentru cei dragi spre a o savura alături de ceai sau cafea, la micul dejun. Mai târziu, pot lua o bucată ca desert după masa de prânz sau la gustarea de după-amiaza.

Ingrediente pentru o tavă de plăcintă

750 g făină 

2 linguriţe drojdie instant 

60 ml ulei  

1 linguriţă sare 

425 ml apă caldă 

2 kilograme struguri 

150 g zahăr 

3 linguri de rozmarin tocat fin 

Vezi şi: Prăjitură cu struguri albi şi roşii. Reţetă pentru pofticioşi!

Cum să faci plăcintă cu struguri

Amesteci făina, uleiul, sarea, drojdia şi jumătate din cantitatea de apă. Continui să adaugi restul de apă până când se leagă bine, apoi frămânţi circa cinci minute pe o planşetă cu făină. Pui două linguri de ulei într-un bol şi frământi aluatul în el pentru a-l îngloba. Acoperi vasul cu folie alimentară şi laşi la cald o oră sau până când aluatul îşi dublează volumul.

Împarţi aluatul în două. Întinzi o bucată într-o foaie dreptunghiulată pe care o întinzi într-o tavă. Stropeşti cu puțin ulei și pui peste aluat jumătate din cantitatea de struguri.

Te-ar mai putea interesa: Tort cu cremă şi struguri pentru ocazii deosebite

Presari jumătate din cantitatea de zahăr și rozmarin. Întinzi a doua foaie pe care o întinzi în tavă.

Adaugi restul de struguri, stropeşti cu ulei şi presari restul de zahăr şi de rozmarin. Preîncălzeşti cuptorul şi introduci tava pentru circa 45 de minute. Porţionează numai după răcire! 

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg