Desert rapid. Clafoutis cu struguri roze

Un desert simplu şi rapid, acest clafoutis cu struguri poate să devină preparatul dulce favorit al celor dragi ţie în acest sezon. Îţi arătăm cum să-l faci în aproximativ o oră!

image

Acest desert tipic francez s-a răspândit în secolul al XIX-lea. Există şi o variantă savuroasă care poartă numele de Flaugnarde, dar care poate avea la bază şi legume, şuncă sau brânză.

Strugurii roze sunt foarte parfumaţi, ceea ce-i face perfecţi pentru a fi adăugaţi la deserturi. Au coaja puţin mai groasă și pulpa foarte dulce. De aceea, nici nu trebuie să pui prea mult zahăr în preparatele dulci pentru care foloseşti acest tip de struguri. Sunt şi bogaţi în elemente nutritive, cresc imunitatea, aduc un plus de antioxidanţi şi îmbunătăţesc calitatea somnului.     

Ingrediente pentru şase porţii

250 g struguri roze 

100 g zahăr  

70 g făină  

160 ml lapte  

1 linguriţă esenţă de vanilie 

2 ouă  

nucşoară 

1 vârf de cuţit sare 

zahăr pudră 

migdale 

Te-ar mai putea interesa: Desert la început la toamnă. Cheesecake cu struguri şi fulgi de migdale

Mod de preparare 

Baţi ouăle și zahărul până devin spumoase. Torni laptele călduț și esenţa de vanilie şi amesteci bine.

Încorporezi făina cernută combinată cu sare și nucșoară. Ungi cu unt o formă de tartă cu diametrul de 20 cm și torni cu grijă aluatul în ea. Pui deasupra strugurii şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, 40-50 de minute.

Vezi şi: Cheesecake fără coacere cu jeleu de struguri albi

Clafoutis se va umfla puțin în timpul coacerii, dar se va lăsa la răcire. Îl laşi să se răcească la temperatura camerei.

Îl presari cu zahăr pudră și-l servești călduț cu migdale mărunţite. 

FOTO: Shutterstock