Tartă de gutui cu scorţişoară. Află toate secretele reţetei!
Dacă gutuile nu sunt tocmai fructele preferate ale familiei tale, această tartă cu gutui le va dovedi că şi acestea pot fi ingredientele unui desert incredibil de bun. Datorită conţinutului ridicat de minerale – magneziu, calciu, fier – pectină şi vitamine – C, A, B, - întăresc imunitatea şi previn bolile respiratorii de sezon.
Ingrediente
Pentru aluat:
400 g făină
150 g unt
3 ouă
100 g zahăr
100 ml apă
1 praf de copt
1 praf de sare
zahăr vanilat
Pentru umplutură:
3 gutui medii
zeama de la 1 lămâie
1 lingură apă
50 g zahăr
50 g nucă măcinată
scorţişoară, după gust
unt pentru uns forma
Te-ar mai putea interesa: Plăcintă de gutui
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi faci un aluat potrivit de tare pe care îl laşi la frigider o jumătate de oră.
Împarţi aluatul în două şi întinzi două foi rotunde. Pe prima o aşezi într-o formă de tartă unsă cu unt, având grijă să acoperi și marginile. O înțepi din loc în loc.
Vezi şi: Ruladă cu dovleac, gutui şi pere
Cureţi gutuile şi le tai cubuleţe. Le fierbi într-un amestec de zahăr, scorţişoară, nucă măcinată, apă şi zeamă de lămâie şi le ţii pe foc cinci minute.
Treci umplutura peste aluat şi nivelezi. Acoperi amestecul de gutui cu a doua foaie pe care o tai în fâşii oblice, în două direcţii diferite, apoi le intercalezi. Introduci tava în cuptor până când plăcinta se rumenește frumos.
FOTO: Shutterstock