Tartă de gutui cu scorţişoară. Află toate secretele reţetei!

30 septembrie 2025   Rețete

Dacă gutuile nu sunt tocmai fructele preferate ale familiei tale, această tartă cu gutui le va dovedi că şi acestea pot fi ingredientele unui desert incredibil de bun. Datorită conţinutului ridicat de minerale – magneziu, calciu, fier – pectină şi vitamine – C, A, B, - întăresc imunitatea şi previn bolile respiratorii de sezon.

Ingrediente

Pentru aluat:

400 g făină

150 g unt

3 ouă

100 g zahăr

100 ml apă

1 praf de copt

1 praf de sare

zahăr vanilat

Pentru umplutură:

3 gutui medii

zeama de la 1 lămâie

1 lingură apă

50 g zahăr

50 g nucă măcinată

scorţişoară, după gust

unt pentru uns forma

Te-ar mai putea interesa: Plăcintă de gutui

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi faci un aluat potrivit de tare pe care îl laşi la frigider o jumătate de oră.

Împarţi aluatul în două şi întinzi două foi rotunde. Pe prima o aşezi într-o formă de tartă unsă cu unt, având grijă să acoperi și marginile. O înțepi din loc în loc.

Vezi şi: Ruladă cu dovleac, gutui şi pere

Cureţi gutuile şi le tai cubuleţe. Le fierbi într-un amestec de zahăr, scorţişoară, nucă măcinată, apă şi zeamă de lămâie şi le ţii pe foc cinci minute.

Treci umplutura peste aluat şi nivelezi. Acoperi amestecul de gutui cu a doua foaie pe care o tai în fâşii oblice, în două direcţii diferite, apoi le intercalezi. Introduci tava în cuptor până când plăcinta se rumenește frumos.

FOTO: Shutterstock

Mai multe