Toamna din farfurie: tartă răsturnată cu nuci şi gutui
Ce minunat e să simţim aroma delicată a gutuilor toamnă de toamnă! Să ne bucurăm de aceste daruri ale naturii într-un desert delicios, rapid şi uşor de preparat!
Ingrediente
300 g făină
125 g unt
2 gutui medii
1 praf de sare
200 g zahăr
4 ouă
1 plic zahăr vanilat
1 linguriţă praf de copt
100 g nuci măcinate
25 g unt, pentru uns tava
Bate ouăle cu zahărul, cu praful de sare şi cu zahărul vanilat până când se deschid la culoare. Adaugă făina amestecată cu praful de copt, nucile măcinate, apoi untul topit şi răcit.
Unge tava cu unt, presară puţin zahăr apoi aşază gutuile tăiate felii. Toarnă aluatul peste fructe şi pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 °C, pentru aproximativ 30 de minute. Lasă să se răcească, apoi răstoarnă tava pe un platou. Serveşte când este complet răcită.
FOTO Shutterstock