Tartă franțuzească de somon şi broccoli. Te cucereşte din prima!
Această tartă crocantă, savuroasă, cu umplutură de somon şi broccoli este potrivită pentru orice moment al zilei, fie la o gustare rapidă, fie ca parte a unei mese principale sau chiar ca mic dejun în weekend, când ai mai mult timp să o pregăteşti.
Tarta franţuzească, numită quiche, este compusă dintr-o bază de unt umplută cu o cremă savuroasă de ouă. Aluatul este cunoscut sub numele de pâte brisée. Umpluturile pot avea orice combinație de brânză, ierburi, legume, carne sau pește.
Pentru orice tip de quiche, începe cu un aluat de patiserie de casă sau un aluat de plăcintă gata preparat. Pentru a preveni umezirea aluatului, coace-l mai întâi singur, tapetat cu hârtie de copt și acoperit cu boabe de fasole uscată. După circa 10-15 minute, poate fi umplut și copt din nou.
Tarta franţuzească poate fi servită după 20-30 de minute de răcire. Poate fi păstrată la frigider până la trei zile. De asemenea, poți pregăti aluatul cu până la trei zile înainte și îl poți da la frigider sau coace cu o zi înainte, urmând să-l ţii la temperatura camerei până la umplere.
Ingrediente
Pentru blat:
250 g făină
125 g unt
10 g zahăr
1 ou
30 g muștar
sare
Pentru umplutură:
200 g file de somon
300 g smântână
4 ouă
100 g broccoli
sare
piper
2 căței de usturoi
Te-ar mai putea interesa: Tartă gratinată
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci făina, în care ai adaugat în praf de sare și zahărul, cu untul rece, tăiat cubulețe.
Când are o consistență nisipoasă, adaugi oul și muștarul și frămânți până obții un aluat care nu se mai prinde de mâini. Îl înfășori în folie alimentară și-l dai la rece o jumătate de oră.
Îl scoți, îl întinzi într-o foaie nu foarte subțire, pe care o așezi într-o tavă tapetată, inclusiv pe laterale. Dai blatul la cuptor, la 200 °C, 15 minute.
Între timp, combini smântâna cu ouăle bătute, cățeii de usturoi pisați, sare, piper, după gust.
Tai fileul de somon cubulețe, iar broccoli îl rupi buchețele, pe care le treci pe sub un jet de apă rece.
Vezi şi: Tartă cu legume şi caşcaval
Torni smântâna peste blat, pui somonul și broccoli și dai din nou tava la cuptor, la 180 °C, pentru 45 de minute. Decorezi după imaginație.
FOTO: Shutterstock