Reţeta zilei: tartă cu brânză şi broccoli
Soluţia pentru aperitiv sau mic dejun poate fi o tartă sărată. Prepară una cu brânză de vaci şi broccoli şi vei avea un fel de mâncare delicios.
De ce ai nevoie pentru tartă
Pentru blat
300 g făină
150 g unt
60 ml apă rece
1 praf sare
Pentru umplutură
350 g brânză de vaci,uşor sărată
1 ardei
½ buchet broccoli
1 ceapă mică
piper
sare
Cum se prepară tarta
Tai untul rece cubuleţe,apoi îl amesteci cu făina până când capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi apa şi sarea şi frămânţi până când se omogenizează. Înfăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute.
Speli broccoli sub un jet de apă rece,îl rupi bucheţele şi-l fierbi 5 minute în apă cu sare,apoi îl scoţi şi-l laşi la scurs.
Amesteci brânza sfărâmată cu ardeiul tăiat cubuleţe,ceapa feliată,broccoli şi piper,după gust. Pui aluatul în formă,inclusiv pe margini,aşezi umplutura,o nivelezi şi dai tarta la cuptor,încălzit în prealabil,până când se rumeneşte uşor pe margini.