Reţeta zilei: tartă cu brânză şi broccoli

1 74999 original jpg jpeg

Soluţia pentru aperitiv sau mic dejun poate fi o tartă sărată. Prepară una cu brânză de vaci şi broccoli şi vei avea un fel de mâncare delicios.

De ce ai nevoie pentru tartă

Pentru blat

300 g făină

150 g unt

60 ml apă rece

1 praf sare

Pentru umplutură

350 g brânză de vaci,uşor sărată

1 ardei

½ buchet broccoli

1 ceapă mică

piper

sare

Cum se prepară tarta

Tai untul rece cubuleţe,apoi îl amesteci cu făina până când capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi apa şi sarea şi frămânţi până când se omogenizează. Înfăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute.

Speli broccoli sub un jet de apă rece,îl rupi bucheţele şi-l fierbi 5 minute în apă cu sare,apoi îl scoţi şi-l laşi la scurs.

Amesteci brânza sfărâmată cu ardeiul tăiat cubuleţe,ceapa feliată,broccoli şi piper,după gust. Pui aluatul în formă,inclusiv pe margini,aşezi umplutura,o nivelezi şi dai tarta la cuptor,încălzit în prealabil,până când se rumeneşte uşor pe margini.