Tartă cu sparanghel

1 80462 original jpg jpeg

 Prepară şi tu această reţetă delicioasă în care vedetă este sparanghelul. O legumă apreciată pentru gustul său, precum şi pentru proprietăţile terapeutice şi nutritive pe care le are.

Ai nevoie de

Pentru aluat

250 g făină125 g unt3 linguri apă rece1 praf sare1 praf piper

Pentru umplutură

500 g frunze spanac tânăr, spălat şi uscat

200 g măsline

200 g roşii uscate în ulei

8 bucăţi sparanghel alb

10 felii bacon

200 g smântână

250 g caşcaval ras

sare

piper

zahăr

2 ouă

frunze de busuioc

Dificultate medie

Preparare 2h

1 tartă

Pasul 1

Pentru aluat, cerni făina într-un vas şi adaugi untul rece tăiat cubuleţe, sarea şi piperul. Frămânţi aluatul şi, dacă nu se leagă, poţi turna apa rece. Îl strângi într-o bilă şi-l dai la frigider 30 de minute. Întinzi aluatul într-o formă de tartă tapetată, având grijă să îmbraci şi pereţii, apoi îl înţepi din loc în loc.

Pasul 2

Speli frunzele de spanac şi le usuci bine, apoi le aşezi peste aluat. Treci sparanghelul sub un jet de apă şi îl descojeşti cu cuţitul econom.

Pasul 3

Aşezi pe foc o oală cu apă, presari puţină sare, un pic de zahăr şi, când dă în clocot, adaugi sparanghelul şi îl laşi să fiarbă 5 minute. Îl scoţi şi îl clăteşti cu apă rece, apoi îl usuci. Înfăşori sparanghelul în câte 1-2 felii de bacon şi îl aşezi în tavă, peste spanac.

Pasul 4

Separat, amesteci într-un castron smântâna, cu ouăle bătute şi cu caşcavalul, din care păstrezi 2-3 linguri, potriveşti gustul de sare şi piper, apoi omogenizezi.

Aşezi din loc în loc, între bucăţile de sparanghel, roşiile şi măslinele, apoi torni compoziţia cu smântână. Presari caşcavalul păstrat. Dai tarta la cuptorul încins, la foc mediu, aproximativ 45 de minute. O serveşti decorată cu frunze de busuioc.