Tarta rustică de caise, desertul simplu cu care nu dai greş

18 iunie 2025   Rețete

Cea mai simplă tartă de caise îţi va bucura întreaga familie la mesele când vă adunaţi laolaltă. Păstrează reţeta pentru zilele acelea speciale, pentru că nu ai cum să nu reuşeşti s-o aplici cu succes!            

Ingrediente pentru şase porţii

250 g făină

90 g zahăr

1 linguriţă praf de copt

125 g iaurt

60 g ulei

1 lămâie bio

1 ou

½ kg caise

fulgi de migdale, pentru ornat

rozmarin proaspăt, opţional

Te-ar mai putea interesa: Tarta cu mango, simplu de făcut şi spectaculoasă

Mod de preparare

Combini făina cu zahărul şi praful de copt. Înglobezi, pe rând, iaurtul, uleiul şi coaja de lămâie. La final, separi gălbenuşul şi-l încorporezi în aluat. Frămânţi până obţii un aluat omogen.

Întinzi aluatul într-o tavă rotundă, lăsând să depăşească marginile. Înţepi aluatul cu o furculiță. Îl ungi cu o parte din albuş.

Vezi şi: Prăjitură cu ciocolată şi caise uscate, pentru un plus de energie

Feliezi caisele şi le aşezi peste aluat. Ridici marginile de aluat, le ungi cu albuşul rămas şi le acoperi cu fulgi de migdale. Introduci tava în cuptor, până când tarta se rumeneşte. Spre final, presari fulgi de migdale şi pui rozmarin, dacă doreşti. Porţionezi numai după răcire.

FOTO: Shutterstock

Mai multe