Prăjitură cu ciocolată şi caise uscate, pentru un plus de energie
Combate stresul şi obţine un plus de energie cu ajutorul unui desert deosebit, o prăjitură cu ciocolată şi caise uscate. Vezi cum o poţi prepara uşor!

Ciocolata este un ingredient de bază al acestei prăjituri de casă şi este o alegere bună dacă te confrunţi cu stresul sau oboseala. Ciocolata stimulează producerea de endorfine, cunoscute sub numele de hormon al stresului şi-ţi dă o dispoziţie bună. La aceasta, adaugă fructe uscate, precum caisele, care sunt o sursă naturală de fier, calciu, magneziu, zinc. Caisele uscate sunt utile şi pentru menţinerea sănătăţii osoase, aduc un plus de vitamina C, E şi antioxidanţi, îmbunătăţesc digestia şi previn acumularea de toxine
Ingredinte:
80 g tărâţe de ovăz
65 g caise uscate
1 banană coaptă, piure
1 vârf de cuțit sare
1 ou
60 ml lapte
50 g zahăr
25 g fulgi nucă de cocos deshidratată
2 linguri ulei de cocos
Pentru topping:
175 g ciocolată albă
2 linguri ulei de măsline
Te-ar mai putea interesa: Desert fără coacere. Tort de biscuiţi cu alune şi ciocolată
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul. Tapetezi o tavă dreptunghiulară. Amesteci, pe rând, ovăzul cu caisele uscate, tocate grosier, banana pisată, sarea, oul, laptele, zahărul, fulgii de nucă de cocos și uleiul de cocos.
Transferi compoziţia în tavă, nivelezi şi introduci tava în cuptor 20 de minute. Laşi la răcit blatul, înainte s-o porţionezi.
Vezi şi: Tort de clătite cu cremă de brânză şi ciocolată
Între timp, topeşti ciocolata ruptă în bucăţi și uleiul de măsline pe baie de aburi până se topeşte ciocolata. Acoperi blatul cu ciocolată, nivelezi şi introduci tava în frigier pentru o oră. La final, tai prăjitura în bucăţi pătrate.
FOTO: Shutterstock