Tocăniță de vițel cu bere. Aşa alungi astenia de toamnă şi oboseala!

22 octombrie 2024   Rețete

Dacă vrei să mai schimbi puţin felul de a găti, încearcă această reţetă de tocană de vită cu bere. Pe lângă un plus de proteine pe care ţi-l aduce consumul de carne de vită, acest preparat combate simptomele asteniei de toamnă.

Specialiştii în medicină tradiţională chineză susţin că o anumită dietă ne poate feri de neplăcerile asteniei de toamnă. Recomandă alimente care conţin aşa-numita energie caldă. Pentru această perioadă, medicina tradiţională chineză recomandă alimente care ajută organismul să se adapteze inclusiv prin consumul de carne de vită.

Dacă te confrunţi şi tu cu astenia, este posibil să te confunţi cu slăbiciune musculară, probleme de memorie, anemie, oboseală şi tulburări de dispoziţie. O cauză posibilă ar putea fi şi deficitul de vitamina B12 pe care îl poţi combate şi prin consumul de carne de vită.

Alături de carne de vită, această tocăniţă are o savoare deosebită datorită berii. Optează pentru una nu prea amăruie, pentru a nu transfera acea aromă sosului. O bere brună va avea o aromă mai puternică și va adăuga un gust amărui, în timp ce, o bere light, ca o bere lager, presupune adăugarea unei arome mai ușoare. Berea fără alcool este şi ea perfectă pentru această rețetă.

Ingrediente pentru trei porţii

2 felii bacon

500 g carne de vită

2 cepe

4 căței de usturoi

60 g pastă de tomate

400 g supă clară de carne

500 ml bere

2 morcovi

sare

piper

2 frunze de dafin

15 g amidon de porumb

Te-ar mai putea interesa: Reţeta specială a lui Jamie Oliver pentru cea mai suculentă şi aromată friptură de vită

Cum să faci tocăniță de vițel cu bere

Toci baconul și-l rumenești într-o cratiță până când își lasă grăsimea, apoi îl scoți și pui carnea tăiată bucăți în grăsimea lăsată. O rumenești pe ambele părți, apoi o scoți și pui în loc ceapa tocată și usturoiul pisat și, după ce devine sticloasă, adaugi pasta de tomate, torni berea și supa de carne.

Vezi şi: Reţetă în paşi. Miniplăcinte cu carne de vită

Adaugi frunzele de dafin, carnea, morcovii feliați, condimentezi cu sare și piper, după gust.

Acoperi și lași tocănița să fiarbă, la foc mic, până se pătrunde carnea. Adaugi baconul, torni câteva linguri din sos peste amidon, omogenizezi și pui peste tocăniță. Mai lași să fiarbă un minut, până se îngroașă sosul, apoi dai deoparte.

FOTO: Shutterstock

Mai multe