Tocăniţă cu sfeclă şi carne de vită: reţetă specială pentru gurmanzi
Nu ştii ce să mai găteşti pentru cei dragi? Ce spui de o tocăniţă aburindă cu carne fragedă de vită? Odată ce va fi gata, nu va mai rămâne nicio îmbucătură la cât de gustoasă va fi!
Servită lângă un piure de cartofi, cu murături şi pâine proaspătă de casă, următoarea reţetă va fi pe placul şi celor mai mofturoşi membri ai familiei. Ce spui?
Ingrediente
- 6 sfecle medii
- 1 kg carne macră de vită
- 2 cepe
- 1 lingură pastă de tomate
- 200 ml vin roşu
- 3 căţei de usturoi
- 1 foaie dafin
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare
Spală carnea de vită, tai-o cuburi şi prăjeşte-o în ulei, pe toate părţile, până e rumenită, apoi scoate-o şi dă-o deoparte. În aceeaşi cratiţă, căleşte ceapa tăiată julien, 3-4 minute. Curăţă sfeclele de coajă şi dă-le prin răzătoarea mare, apoi adaugă-le peste ceapă împreună cu usturoiul zdrobit, carnea de vită, pasta de tomate, foaia de dafin şi vinul roşu. Toarnă şi o cană de apă, condimentează cu sare şi piper, după gust, apoi lasă să dea într-un clocot. Acoperă cratiţa cu un capac şi transfer-o la cuptor, la 180 °C, aproximativ 2 ore şi jumătate. Când furculiţa intră uşor în carne, este gata.
FOTO Shutterstock.com