Tocăniță picantă de pui, pentru zilele răcoroase, de toamnă
Nu mai ştii ce să găteşti? Ce spui de o tocăniţă de pui, picantă? Nu-ţi va lua mult timp şi este absolut delicioasă, mai ales în zilele răcoroase de toamnă.
Băuturile şi preparatele calde, picante, cum este şi tocăniţa de pui cu ardei iute, te ajută şi să slăbeşti. Secretul acţiunii ardeiului iute este un compus numit capsaicină. Multe dintre beneficiile pentru sănătate atribuite ardeiului iute sunt legate de această substanţă care reduce pofta de mâncare exacerbată, stimulează procesul de ardere a grăsimilor, este benefic şi pentru digestie şi previne infecţiile. S-a descoperit că această plantă reduce pofta de mâncare și stimulează metabolismul, ambele ajutând la pierderea în greutate. Capsaicina reduce durerea atunci când este aplicată pe piele și poate avea utilizări mai largi pentru sănătate. Prin creşterea temperaturii corporale, ardeiul iute stimulează metabolismul. În acest fel, sunt arse mai multe calorii. Adaugă-l în supe, în sosuri şi diverse mâncăruri.
Ingrediente pentru două porţii
500 g pulpe superioare de pui
3 cepe
2 căței de usturoi
500 g roșii pasate
30 g pastă de tomate
40 ml ulei
sare
piper
Te-ar mai putea interesa: Salată picantă de paste cu ciuperci
Mod de preparare
Încingi uleiul în tigaie și rumenești pulpele de pui pe ambele părți. Scoți pulpele și, în uleiul rămas, adaugi cepele tocate și le lași, amestecând constant, până când devin sticloase, apoi adaugi cățeii de usturoi pisați, pasta de tomate și amesteci.
Lași pe foc un minut, apoi adaugi roșiile pasate, pulpele de pui, ardeiul iute, tocat și condimentezi cu sare și piper, după gust.
Vezi şi: Piept de pui umplut cu spanac. Bun în dieta de slăbit, te remineralizează şi alungă oboseala
Acoperi și lași să fiarbă la foc mic până când se pătrunde carnea.
FOTO: Shutterstock