Piept de pui umplut cu spanac. Bun în dieta de slăbit, te remineralizează şi alungă oboseala

Un preparat simplu şi sănătos, pieptul de pui cu spanac este gata în circa o jumătate de oră şi este potrivit şi în regimul de slăbit.

image

Pieptul de pui este o sursă de proteine la îndemână şi uşor de folosit în multe moduri diferite. La acesta se adaugă spanacul, un ingrediente care este şi un bun depurativ, antianemic, hipotensiv, nutritiv, remineralizant, afrodisiac şi hipoglicemiant. De asemenea, spanacul este recomandat celor care se refac după o boală grea, precum şi în stări de oboseală şi epuizare. I se atribuie spanacului şi rolul de activator al secreţiilor pancreatice şi, mai mult decât atât, de agent anticancerigen.

Un alt ingredient al acestei reţete este brânza de capră. Aceasta este bogată în vitamina B12, recomandată persoanelor care nu se pot concentra sau au stări de anxietate. Are puţine grăsimi, deci poate fi consumată fără griji de cei care au boli renale şi ale colecistului, ateroscleroză sau care au ceva kilograme în plus. Mai mult, acest tip de brânză îţi aduce şi un plus de vitamine (A, B, D, K) şi minerale (calciu, fosfor, potasiu, magneziu) care combat anemia, alergiile şi problemele de digestie.

Ingrediente pentru patru porţii

2 piepți de pui dezosați

30 g muștar

220 g brânză de capră

200 g spanac

sare

piper

ulei de floarea-soarelui

Te-ar mai putea interesa: Pieptul de pui, sursă importantă de proteine

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 200 °C. Sotezi spanacul într-o lingură de ulei, până se înmoaie, îl dai deoparte și-l lași la răcorit, apoi îl storci în mână și-l toci. Îl amesteci cu jumătate din cantitatea de muștar, brânza de capră sfărămată, sare și piper, după gust.

Tai piepții de pui în jumătate, apoi îi bați ușor cu ciocanul de la șnițele, doar pentru a-i frăgezi, nu pentru a-i subția.

Vezi și: Pui la grătar, cu rozmarin

Pui peste fiecare jumătate din compoziția de spanac și rulezi strâns, eventual legi ruladele cu o sfoară. Le ungi cu muștarul rămas și le dai la cuptor, într-o tavă cu hârtie de copt, aproximativ 40 de minute.

FOTO: Shutterstock



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg