Piept de pui umplut cu spanac. Bun în dieta de slăbit, te remineralizează şi alungă oboseala
Un preparat simplu şi sănătos, pieptul de pui cu spanac este gata în circa o jumătate de oră şi este potrivit şi în regimul de slăbit.
Pieptul de pui este o sursă de proteine la îndemână şi uşor de folosit în multe moduri diferite. La acesta se adaugă spanacul, un ingrediente care este şi un bun depurativ, antianemic, hipotensiv, nutritiv, remineralizant, afrodisiac şi hipoglicemiant. De asemenea, spanacul este recomandat celor care se refac după o boală grea, precum şi în stări de oboseală şi epuizare. I se atribuie spanacului şi rolul de activator al secreţiilor pancreatice şi, mai mult decât atât, de agent anticancerigen.
Un alt ingredient al acestei reţete este brânza de capră. Aceasta este bogată în vitamina B12, recomandată persoanelor care nu se pot concentra sau au stări de anxietate. Are puţine grăsimi, deci poate fi consumată fără griji de cei care au boli renale şi ale colecistului, ateroscleroză sau care au ceva kilograme în plus. Mai mult, acest tip de brânză îţi aduce şi un plus de vitamine (A, B, D, K) şi minerale (calciu, fosfor, potasiu, magneziu) care combat anemia, alergiile şi problemele de digestie.
Ingrediente pentru patru porţii
2 piepți de pui dezosați
30 g muștar
220 g brânză de capră
200 g spanac
sare
piper
ulei de floarea-soarelui
Te-ar mai putea interesa: Pieptul de pui, sursă importantă de proteine
Mod de preparare
Încingi cuptorul la 200 °C. Sotezi spanacul într-o lingură de ulei, până se înmoaie, îl dai deoparte și-l lași la răcorit, apoi îl storci în mână și-l toci. Îl amesteci cu jumătate din cantitatea de muștar, brânza de capră sfărămată, sare și piper, după gust.
Tai piepții de pui în jumătate, apoi îi bați ușor cu ciocanul de la șnițele, doar pentru a-i frăgezi, nu pentru a-i subția.
Vezi și: Pui la grătar, cu rozmarin
Pui peste fiecare jumătate din compoziția de spanac și rulezi strâns, eventual legi ruladele cu o sfoară. Le ungi cu muștarul rămas și le dai la cuptor, într-o tavă cu hârtie de copt, aproximativ 40 de minute.
FOTO: Shutterstock