Reţetă asiatică, rapidă. Tocăniță cu friptură de porc
Dacă ai preparat o friptură de porc şi ai vrea s-o serveşti celor dragi într-un mod mai atrăgător, diferit, îţi arătăm cum s-o prepari în stil asiatic.
În combinaţie cu ceapă, usturoi, ghimbir şi sos de soia, o friptură de porc capătă arome extraordinare care te duc pe tărâmuri îndepărtate, tocmai în Asia. Preferi preparatele picante? Un plus de pastă de chilli va da gustul pe care îl cauţi. De asemenea, ai putea alege un sos de soia picant. Încearcă diverse arome şi vezi care ţi se potriveşte sau care este pe placul familiei tale!
Ingrediente pentru patru porţii
600 g friptură de porc
2 cepe
3 căței de usturoi
1 linguriță ghimbir ras
¼ linguriță pastă de chilli
60 ml sos de soia
20 ml ulei de susan
20 ml ulei de floarea-soarelui
20 g zahăr
Te-ar mai putea interesa: Tocăniţă cu varză
Mod de preparare
Cureți cepele și le tai solzișori. Pui o jumătate de ceapă la călit în uleiul de floarea-soarelui amestecat cu cel de susan, până devine sticloasă.
Amesteci usturoiul pisat cu ghimbirul, pasta de chilli, sosul de soia, zahărul și omogenizezi.
Vezi şi: Reţeta în paşi: tocăniţă de porc cu mazăre
Tai bucăți friptura și o amesteci cu sosul de soia condimentat. Pui carnea în tigaie, amesteci și o lași să fiarbă înăbușit, la foc mic, până scade sosul. Servești friptura cu ceapa tocată rămasă.
FOTO: Shutterstock