Reţetă asiatică, rapidă. Tocăniță cu friptură de porc

Dacă ai preparat o friptură de porc şi ai vrea s-o serveşti celor dragi într-un mod mai atrăgător, diferit, îţi arătăm cum s-o prepari în stil asiatic.

image

În combinaţie cu ceapă, usturoi, ghimbir şi sos de soia, o friptură de porc capătă arome extraordinare care te duc pe tărâmuri îndepărtate, tocmai în Asia. Preferi preparatele picante? Un plus de pastă de chilli va da gustul pe care îl cauţi. De asemenea, ai putea alege un sos de soia picant. Încearcă diverse arome şi vezi care ţi se potriveşte sau care este pe placul familiei tale!

Ingrediente pentru patru porţii

600 g friptură de porc 

2 cepe 

3 căței de usturoi 

1 linguriță ghimbir ras 

¼ linguriță pastă de chilli 

60 ml sos de soia 

20 ml ulei de susan 

20 ml ulei de floarea-soarelui 

20 g zahăr 

Te-ar mai putea interesa: Tocăniţă cu varză

Mod de preparare

Cureți cepele și le tai solzișori. Pui o jumătate de ceapă la călit în uleiul de floarea-soarelui amestecat cu cel de susan, până devine sticloasă.

Amesteci usturoiul pisat cu ghimbirul, pasta de chilli, sosul de soia, zahărul și omogenizezi.

Vezi şi: Reţeta în paşi: tocăniţă de porc cu mazăre

Tai bucăți friptura și o amesteci cu sosul de soia condimentat. Pui carnea în tigaie, amesteci și o lași să fiarbă înăbușit, la foc mic, până scade sosul. Servești friptura cu ceapa tocată rămasă. 

FOTO: Shutterstock