Reţetă vegană, rapidă. Tocăniţă de bame

O tocăniţă persană, cu bame este reconfortantă, consistentă și poate fi servită cu orez aromat. Este o variantă foarte bună pentru cei care au ales dieta vegană.

image

Ai prieteni la cină sau cauţi un preparat rapid, mai uşor, fără carne? Tocăniţa de bame ar putea fi o alegere bună. Bamele sunt foarte hrănitoare, bogate în fibre și folați, deosebit de bune pentru femeile însărcinate. Ajută corpul să regleze nivelul zahărului din sânge. Chiar dacă acest fel de mâncare pare să aibă mult ulei, este o alternativă sănătoasă la alimentele prăjite sau procesate. Ai putea folosi şi ulei de măsline, bogat în grăsimi bune și antioxidanți care previn accidentele vasculare cerebrale sau bolile de inimă.

Ingrediente pentru două porţii

500 g bame congelate 

200 g roșii tocate 

1 ceapă 

3 căței de usturoi 

30 ml ulei 

sare 

piper 

Te-ar mai putea interesa: Reţetă vegană, fără gluten: tocăniță indiană de năut

Mod de preparare

Cureți ceapa și usturoiul, apoi le toci. Încingi uleiul și călești ceapa până devine sticloasă, apoi adaugi usturoiul și mai ții pe foc un minut.

Vezi și: Menţine-te în formă cu dieta vegană

Pui bamele, roșiile și torni apă cât să le acoperi. Condimentezi cu sare și piper, după gust. Le lași să fiarbă, la foc mic, până când se leagă sosul de roșii. 

FOTO: Shutterstock