Tocinei sau chiteluţe de cartofi raşi. Cum să-i prepari rapid
Cauţi un preparat simplu, pentru cină sau o garnitură savuroasă? Ai putea încerca această reţetă de tocinei bucovineni cu cartofi raşi.
Tocineii sau chifteluţele de cartofi raşi pot face parte şi dintr-un meniu de post dacă vei elimina dintre ingrediente oul şi nu vei alătura smântână. De asemenea, tocineii bucovineni ar putea fi serviţi ca o garnitură, alături de tipul de carne preferat.
Pentru ca tocineii să fie crocanţi, nu trece peste etapa de eliminare a excesului de apă! După ce razi cartofii, ia câte puţin din ei şi presează-i între palme. Procedează la fel cu cartofii raşi rămaşi. După aceea, îi poţi amesteca cu făină şi sare, pentru tocinei de post sau cu ou, ceapă şi usturoi, dacă îţi doreşti să fie săţioşi şi aromaţi.
Ingrediente pentru două porţii
500 g cartofi
1 ceapă
2-3 căței de usturoi
1 ou
30 g făină
1 praf de sare
ulei, pentru prăjit
Te-ar mai putea interesa: Reţetă rapidă. Cartofi cu bacon şi brânză
Mod de preparare
Cureți cartofii, îi razi și-i scurgi de apa în exces. Îi amesteci cu ceapa rasă, usturoiul pisat, oul, făina și sarea.
Vezi și: Crochete de cartofi cu mozzarella. Gustările de peste zi au farmec
Încingi uleiul într-o tigaie, formezi tocineii cu mâna umedă și-i rumenești pe ambele părți.
Îi scoți pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
FOTO: Shutterstock