Reţetă rapidă. Cartofi cu bacon şi brânză

Pentru a face acest preparat, ai nevoie doar de trei ingrediente de bază. Nu-ţi va lua nici prea mult timp, deci este o reţetă utilă când ai nevoie să pregăteşti rapid masa de prânz sau de seară.

image

Combinaţia de cartofi cu bacon şi brânză este imbatabilă şi preferata multora atunci când simt nevoia unui preparat delicios. Puţini sunt cei care refuză să guste dintr-un preparat care le conţine pe toate trei.

Având în vedere că temperaturile ridicate pot face legumele să se altereze mai repede, păstrează cartofii într-un loc întunecat, cât mai răcoros posibil, altfel lumina îi va face să încolțească. Temperatura ideală la care ar fi bine să fie ţinuţi este în jurul valorii de 10°C. Pune cartofii în pungi de hârtie pe care le aşezi într-un dulap pe o verandă, într-un șopron de grădină. Nu îi sufoca în pungi de plastic sau lângă ceapă, alte legume sau fructe. Se vor coace unele pe altele prea repede, de aceea cartofii ar trebui păstrați separat.

Ingrediente pentru trei porţii

1 kg cartofi

200 g brânză rasă

100 g bacon

sare

ulei, pentru prăjit

Te-ar mai putea interesa: Cartofi acordeon cu bacon şi brânză, în stil suedez

Mod de preparare

Cureți cartofii, îi speli și-i tai bastonașe. Încingi uleiul în tigaie, pui baconul tocat, îl rumenești, apoi îl scoți.

Pui în grăsimea rămasă cartofii, îi sărezi după gust, și-i rumenești în ulei până când furculița intră cu ușurință în ei.

Vezi și: Peşte învelit în bacon, cu cartofi noi

Combini baconul cu cartofii, adaugi brânza și amesteci. Pui cartofii într-o tavă, pe care o dai la cuptor, la 170°C, cinci minute, cât să se topească brânza. Este de preferat să-i servești calzi.

FOTO: Shutterstock