Tort cu cremă de brânză şi zmeură, perfect pentru cei sărbătoriţi de Sfântul Ioan
Cremos, ușor și răcoritor, acest tort cu cremă de brânză şi zmeură este bogat în arome îndrăzneațe şi intense de zmeură, ceea ce îl face potrivit pentru finalul sărbătorilor de iarnă, mai ales în preajma sărbătorii Sfântului Ioan Botezătorul.
Acest tort cu cremă de brânză va fi cu siguranță în fruntea listei tale de deserturi festive. Este delicios din toate punctele de vedere, de la baza crocantă, untosă, de biscuiți, până la umplutura de cremă de brânză cu zmeură, acest cheesecake este bogat, răcoritor. În plus, este un desert uşor, ceea ce este important după o perioadă cu multe preparate grele.
Îl prepari destul de simplu, urmând pas cu pas indicaţiile de mai jos, fără a avea nevoie de coacere. Vei avea nevoie doar să pui pe foc zmeura amestecată cu zahărul până la dizolvarea zahărului. Este atât de uşor de făcut, încât îi poţi lăsa şi pe copii să te ajute la amestecarea ingredientelor.
Ingredinte pentru 12 porţii
Pentru blat:
400 g biscuiţi digestivi
150 g unt, topit
Pentru umplutură:
600 g cremă de brânză
500 ml smântână pentru frişcă
250 g zahăr pudră
100 ml lapte călduţ
2 pliculeţe gelatină incoloră
300 g zmeură
100 g zahăr
100 ml apă
1 plic gelatină roşie
Pentru decor:
1 pliculeţ gelatină incoloră
100 g zmeură
Vezi şi: Desert fin şi elegant. Tort cu mousse de ciocolată şi afine
Cum să faci tort cu cremă de brânză şi zmeură
Zdrobeşti biscuiţii şi-i combini cu untul topit. Treci amestecul într-o tavă rotundă, cu laturile detaşabile, tapetată cu folie alimentară. După ce ai uniformizat stratul, introduci tava în frigider.
Mixezi zahărul cu zmeura pe foc mic până la dizolvarea zahărului. Laşi la hidratat gelatina într-un pahar de apă rece, zece minute şi o amesteci cu zmeura fierbinte, amestecând continuu.
După răcire, acoperi blatul de biscuiţi cu acest amestec şi dai iar tava la rece, pentru cel puţin 30 de minute.
Te-ar mai putea interesa: Desert fără coacere. Tort cu căpşuni şi mascarpone
Combini crema de brânză cu zahărul, smântâna bătută şi gelatina dizolvată în lapte. Le treci în tavă, nivelezi şi reintroduci tava în frigider.
Pentru decor, prepari gelatina potrivit instrucţiunilor de pe pachet şi o amesteci cu zmeura zdrobită. O întinzi peste crema de brânză şi laşi tortul la rece peste noapte. Îndepărtezi marginile tăvii şi ornezi tortul după imaginaţie.
FOTO: Shutterstock