Desert uşor şi răcoritor: tort cu mousse de lămâie
Aceasta este cea mai bună rețetă de tort de mousse de lămâie! Este o rețetă simplă de tort cremos, cu aromă de citrice, blat de biscuiţi şi cremă de lămâie, răcoritoare. Cu siguranţă, va fi desertul preferat de toți iubitorii de lămâie din viața ta!
De ce o să-ți placă acest tort de mousse cu lămâie? Este plin de aromă de citrice, uşor, delicios şi cremos. Umplutura de cremă de lămâie are cea mai bună textură pufoasă. Fiecare mușcătură se topește în gură, iar blatul de biscuiți este crocant și dulce.
Ingredientele simple pentru această rețetă sunt la-ndemână: coajă şi suc proaspăt de lămâie care dau o aromă extraordinară tortului de mousse, unt şi biscuiţi pentru blat, zahăr, ouă, frişcă, gelatină. Se pune şi puţin vin în cremă, pentru a contrabalansa grăsimile din întregul preparat. Frişca va aduce cremozitate suplimentară desertului.
Ingrediente pentru opt porţii de mousse de lămâie
Pentru blat:
300 g biscuiţi
100 g unt
Pentru cremă:
300 ml zeamă de lămâie
50 g zahăr
200 g frişcă
1 plic gelatină
Vezi şi: Tort de lămâie şi nucă de cocos
Pentru glazură:
4 ouă
100 g zahăr
coaja rasă de la 1 lămâie
100 ml vin alb
zeama de la 2 limete
Pentru decor:
½ lămâie feliată
zmeură
mentă proaspătă
zahăr pudră
Te-ar mai putea interesa: Mousse de cafea
Cum să faci tort de mousse de lămâie
Pentru blat, dai biscuiţii prin blender. Topeşti untul şi-l amesteci cu biscuiţii până se înmoaie. Pui compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi o presezi cu degetele. Introduci tava în frigider.
Pui zeama de lămâie pe foc mic şi o laşi la fiert până când scade la jumătate. Adaugi zahărul, gelatina, preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj, amesteci şi dai deoparte. După ce se răcoreşte amestecul, încorporezi frişca. Întinzi crema peste blat, nivelezi şi o dai la frigider două ore.
Încearcă şi: Mousse de ciocolată cu spumă de kiwi
Pentru decor, freci gălbenuşurile cu zahărul şi coaja de lămâie. Adaugi zeama de limentă, vinul alb şi fierbi pe baie de aburi, amestecând continuu până când se îngroaşă compoziţia. Iei de pe foc şi încorporezi albuşurile bătute spumă tare. Acoperi tortul cu această cremă, nivelezi.
Ornezi cu felii de lămâie, zmeură, mentă proaspătă şi zahăr pudră.
FOTO: Shutterstock