Desert uşor şi răcoritor: tort cu mousse de lămâie

Aceasta este cea mai bună rețetă de tort de mousse de lămâie! Este o rețetă simplă de tort cremos, cu aromă de citrice, blat de biscuiţi şi cremă de lămâie, răcoritoare. Cu siguranţă, va fi desertul preferat de toți iubitorii de lămâie din viața ta!

image

De ce o să-ți placă acest tort de mousse cu lămâie? Este plin de aromă de citrice, uşor, delicios şi cremos. Umplutura de cremă de lămâie are cea mai bună textură pufoasă. Fiecare mușcătură se topește în gură, iar blatul de biscuiți este crocant și dulce.

Ingredientele simple pentru această rețetă sunt la-ndemână: coajă şi suc proaspăt de lămâie care dau o aromă extraordinară tortului de mousse, unt şi biscuiţi pentru blat, zahăr, ouă, frişcă, gelatină. Se pune şi puţin vin în cremă, pentru a contrabalansa grăsimile din întregul preparat. Frişca va aduce cremozitate suplimentară desertului.

Ingrediente pentru opt porţii de mousse de lămâie

Pentru blat:

300 g biscuiţi

100 g unt

Pentru cremă:

300 ml zeamă de lămâie

50 g zahăr

200 g frişcă

1 plic gelatină

Vezi şi: Tort de lămâie şi nucă de cocos

Pentru glazură:

4 ouă

100 g zahăr

coaja rasă de la 1 lămâie

100 ml vin alb

zeama de la 2 limete

Pentru decor:

½ lămâie feliată

zmeură

mentă proaspătă

zahăr pudră

Te-ar mai putea interesa: Mousse de cafea

Cum să faci tort de mousse de lămâie

Pentru blat, dai biscuiţii prin blender. Topeşti untul şi-l amesteci cu biscuiţii până se înmoaie. Pui compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi o presezi cu degetele. Introduci tava în frigider.

Pui zeama de lămâie pe foc mic şi o laşi la fiert până când scade la jumătate. Adaugi zahărul, gelatina, preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj, amesteci şi dai deoparte. După ce se răcoreşte amestecul, încorporezi frişca. Întinzi crema peste blat, nivelezi şi o dai la frigider două ore.

Încearcă şi: Mousse de ciocolată cu spumă de kiwi

Pentru decor, freci gălbenuşurile cu zahărul şi coaja de lămâie. Adaugi zeama de limentă, vinul alb şi fierbi pe baie de aburi, amestecând continuu până când se îngroaşă compoziţia. Iei de pe foc şi încorporezi albuşurile bătute spumă tare. Acoperi tortul cu această cremă, nivelezi.

Ornezi cu felii de lămâie, zmeură, mentă proaspătă şi zahăr pudră.

FOTO: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg