Tort cu struguri şi frişcă, deliciul de sezon cu care nu dai greş
Profită de abundenţa de struguri, fructe de sezon care umplu pieţele pentru a oferi celor dragi un tort deosebit. Sunt şanse mari să devină desertul perferat al celor care nu aleg struguri la gustările de peste zi.
Ingrediente pentru 8-10 porţii
Pentru blat:
3 ouă
3-4 linguri apă caldă
125 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
200 g făină
2 linguriţe praf de copt
30 g cacao
Pentru cremă:
500 g brânză de vaci
3 ouă
100 g zahăr
2 linguri smântână
1 pliculeţ zahăr vanilat
Pentru ornat:
200 g frişcă
300 g struguri
1 plic gelatină incoloră
Vezi şi: Cum să faci dulceaţă din struguri albi. Ponturi să eviţi îngălbenirea ei şi gustul neplăcut
Mod de preparare
Pentru blat, baţi gălbenuşurile cu apa caldă. Adaugi 100 de grame de zahăr şi zahărul vanilat, treptat, apoi amesteci energic, până obţii o compoziţie cremoasă. Baţi albuşurile spumă cu restul de zahăr. Combini cele două compoziţii. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt şi cacaua, apoi cernute.
Torni compoziţia într-o formă de tort tapetată, pe care o introduci în cuptorul preîncălzit, aproximativ o jumătate de oră.
Te-ar mai putea interesa: Tarta cu struguri îţi îndulceşte începutul de toamnă
Pentru cremă, amesteci brânza, smântâna, zahărul, zahărul vanilat, gălbenuşurile şi, la final, albuşurile bătute spumă.
Tai blatul răcit în trei foi, pe orizontală. Aşezi o foaie de blat într-o formă de tort cu pereţii detaşabili, o acoperi cu crema de brânză şi procedezi la fel cu următoarele foi. La final, acoperi tortul cu frişcă şi-l ornezi cu struguri tăiaţi în jumătăţi. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe pachet şi o torni peste tort. Introduci tava în frigider, peste noapte înainte de a îndepărta pereţii detaşabili şi a-l porţiona.
FOTO: Shutterstock