Cum să prepari uşor tort cu alune şi frişcă. Îi vei cuceri pe toţi de aceste sărbători de Paşti!
Sărbătorile de Paşti care se apropie vin cu dorinţa fiecăruia de a se bucura alături de cei dragi în jurul mesei pascale. Pentru pregătirea preparatelor de sărbătoare, te sprijinim cu o reţetă de tort cu alune şi frişcă!

Ingrediente pentru 10-12 porţii
200 g unt moale
250 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
6 ouă mari
1 vârf cuțit de sare
2 linguri zeamă de lămâie
300 g făină
100 g amidon de porumb
1 plic de praf de copt
Pentru umplutură:
1 ½ pliculeț praf budincă de vanilie
150 g zahăr
750 ml lapte
300 g unt moale
150 g - 200 g alune mărunţite
500 g smântână pentru frişcă
50 g zahăr pudră
Te-ar mai putea interesa: Desert fără coacere. Tort cu biscuiţi şi caramel
Mod de preparare
Mixezi untul cu zahărul, sarea şi zahărul vanilat. Adaugi ouăle şi zeamă de lămâie. Separat, amesteci făina cu amidonul de porumb și praful de copt, pe care le cerni peste amestecul de unt şi omogenizezi. Torni aluatul într-o tavă rotundă, tapetată pe care o introduci în cuptor, 35-45 de minute. Laşi blatul la răcit, înainte de feliere.
Pentru cremă, amesteci praful de budincă cu puțin lapte rece. Pui la fiert budinca, restul de lapte şi zahărul. Amesteci continuu cu telul. La final, laşi budinca la răcit, acoperită cu o foaie de celofan umezită în apă rece, pentru a nu forma crustă. Mixezi untul moale şi adaugi, treptat, câte o lingură de budincă, apoi alunele. Separat, baţi smântâna pentru frişcă şi zahărul pudră.
Vezi şi: Tort cu fructe de pădure, secretul energiei şi stării tale de bine
Feliezi blatul în trei felii. Așezi prima felie pe un platou şi o acoperi cu o treime din crema de budincă. Pui a doua foaie şi o acoperi cu frişca, păstrând puţină pentru ornat, apoi a treia foaie. La final, îmbraci tortul în cremă de unt şi budincă. Ornezi cu frişcă şi alune.
FOTO: Shutterstock