Varză à la Cluj așa cum n-ai mai făcut! Rețeta care te va cuceri!

8 decembrie 2025   Rețete

Calciu, potasiu, magneziu – acestea sunt doar câteva dintre elementele nutritive pe care ți le conferă o dietă din care nu lipsește varza. Clasicul preparat varză à la Cluj poate să susțină sănătatea oaselor și a creierului, nu numai să devină unul dintre preferatele tale.

Ingrediente pentru patru porții

1 ceapă

700 g varză

350 g carne tocată de porc

100 g orez

100 g bacon afumat

150 g cârnați afumați

boia de ardei

30 ml ulei

sare

piper

200 ml smântână

Te-ar mai putea interesa: Supă de varză, reţeta pentru slăbit. Este gata rapid, iar dieta are reguli uşor de ţinut

Mod de preparare

Toci varza, o freci cu sare și o călești în jumătate din cantitatea de ulei până se înmoaie ușor. Toci ceapa și o călești separat în uleiul rămas până devine sticloasă.

Adaugi carnea tocată, boia de ardei, după gust, sare, piper, orezul și acoperi cu un capac. O lași să se pătrundă până când scade apa lăsată, amestecând să se omogenizeze ingredientele.

Vezi și: Pont pentru masa de prânz: varză călită cu cârnați

Feliezi cârnații și toci baconul. Așezi un strat de varză într-o tavă tapetată. Pui apoi un strat de carne, apoi unul de cârnați și bacon tocat. Suprapui straturile până termini ingredientele. Deasupra întinzi un strat de smântână. Dai tava la cuptor, la 175 °C, aproximativ 20 de minute. O servești, dacă vrei, alături de cartofi natur.

FOTO: Shutterstock

Mai multe