Rață pe varză cum n-ai mai gustat! De ce s-o prepari mai des în sezonul rece?
Ştiai că specialiştii în nutriţie consideră carnea de raţă un aliat în întărirea sistemului imunitar, a celui nervos şi digestiv? Ai toate motivele să încerci şi această reţetă de raţă pe varză cu care nu vei da greş!

Mai puţin folosită, carnea de raţă este foarte gustoasă şi hrănitoare, o sursă de proteine, vitamine din complexul B şi minerale (fosfor, fier, zinc, acid folic, magneziu). Cantitatea de grăsimi pe care o conţine se poate reduce dacă îndepărtezi pieliţa de pe carne înainte de preparare.
Ingrediente pentru cinci porţii
Pentru rață:
1 rață
1 măr
2 cepe
chimen
sare
piper
Pentru varză:
50 g grăsime de rață
3 cepe roșii
1,2 kg varză roșie
5 frunze dafin
20 g zahăr
20 g oțet
500 ml apă
Te-ar mai putea interesa: Piept de raţă umplut, reţeta pas cu pas
Mod de preparare
Speli rața și o ștergi cu prosoape de hârtie. Crestezi pielea cu un cuțit, însă fără să tai carnea. Condimentezi rața cu semințe de chimen, sare și piper, după gust. Tai cepele solzișori și mărul feliuțe.
Așezi rața într-o tavă, ceapa și mărul, torni apă cât să o acoperi pe jumătate și învelești tava cu o hârtie de copt. O dai la cuptor, la 160 °C, pentru trei ore și jumătate. Cu 30 de minute înainte să stingi focul, dai hârtia la o parte pentru a se rumeni rața.
Vezi și: Pont pentru masa de prânz: varză călită cu cârnați
Topești grăsimea și călești cepele tocate cu un praf de sare. Adaugi zahărul peste ceapă și-l lași până se caramelizează. Adaugi varza tocată, oțetul, frunzele de dafin și apa. Acoperi și lași să fiarbă până se înmoaie varza și apa a scăzut. Servești rața pe varză.
FOTO: Shutterstock


































