Trucuri care te ajută să te răcorești pe timp de caniculă

11 iulie 2023   Lifestyle

Când temperaturile sunt ridicate, este important să iei măsuri pentru a te simți confortabil. Există unele trucuri care te pot ajuta să te răcorești pe caniculă. Iată care sunt acestea! 

Cu toții am așteptat să vină vara, cea mai bună perioadă pentru concedii, relaxare și distracție, însă odată cu ea și disconfortul termic este mai ridicat, motiv pentru care este necesar să apelam la diferite strategii pentru a ne simți bine.

Desigur, hidratarea este și mai importantă acum, când temperaturile sunt ridicate, de aceea trebuie să te asiguri că bei opt pahare de apă (250 ml.), pe zi. Descoperă și alte trucuri care o să te ajute să faci față zilelor caniculare! 

Mâncarea picantă face bine

Potrivit „Reader’s Digest‟, în mod surprinzător, mâncarea picantă te va ajuta să faci față perioadei caniculare. Studiile arată că ardeiul iute declanșează un răspuns în sistemul nervos, care provoacă transpirație la nivelul feței și îți răcorește corpul.

De asemenea, în timpul caniculei, este mai bine să consumi mese ușoare și sărace în grăsimi. Reține că alimentele fierbinți și bogate în calorii pot crește temperatura corpului.

Citește și: Frigărui asortate, pe gustul tuturor. Caniculă sau nu, încinge grătarul! 

Evită să consumi alcool 

Reține că băuturile care conțin alcool cresc temperatura corpului și dezhidratează, motiv pentru care ar trebui să reduci consumul lor sau să le eviți în totalitate. Totodată și băuturile care conțin cofeină pot contribui la deshidratare. 

Poate ești interesat și de: Folosim incorect ventilatorul? Aceste trucuri răcoresc mai rapid

Când este indicat să faci mișcare 

Dacă ești pasionat de sport, evită să faci mișcare la orele amiezii în aer liber, când temperaturile sunt mai ridicate decât în restul zilei. Cel mai bine este să faci mișcare dimineața, până în ora 10:30 sau seara, după ora 19:00. 

Folosește gheață 

Pentru a te răcori, pune cuburi de gheață sau pachete cu gheață învelite într-un prosop în zonele de puls, cum sunt încheieturile mâinilor, pe frunte, pe ceafă, pe gât sau pe zona deasupra genunchilor.    

Sursă foto: Shutterstock  

Mai multe