Astfel, într-o postare pe blogul personal, Anca Serea a mărturisit că reuşeşte să-şi facă timp pentru soţul ei apelând la câteva trucuri simple, de care ar trebui să ţină cont oricine. 
 
Am fost binecuvântaţi cu cinci copii frumoşi şi inteligenţi şi ne pregătim să o întâmpinăm pe bebelina Leah cât de curând. Pentru că au vârste diferite, respectiv şi programe de somn diferite, devine o reală provocare ca eu şi Adi să găsim puţîn timp pentru noi doi. Vă împărtăşesc aici câteva dintre micile secrete la care apelez eu. Nu vă imaginaţi că este vorba despre ceva extrem de complicat, doar de o coordonare mai bună a diferitelor activităţi.

 
– Timpul, cel mai mare inamic – sunt zile în care cu siguranţă abia mai reuşesc să ajung până în pat, dar şi zile în care avem un program mai lejer. Încerc, pe cât posibil, să îmi “aglomerez” doar câteva zile pe săptămână, pentru că apoi să mă pot bucura alături de cei dragi de mai mult timp liber. Atâta timp cât îţi creezi o prioritate pentru a petrece momente plăcute alături de partenerul tău, cu siguranţă vei găsi şi timpul necesar. Pentru noi, fie după ce adorm copiii, fie dimineaţă devreme, reuşim să ne întâlnim în dormitor. De asemenea, în timpul verii copiii mai mari ajung să plece în tabere sau excursii, precum şi în vizite la rude şi prieteni, aşa că rămân alături de noi cei mici care adorm mai devreme; drept urmare, rămâne mai mult timp după ora de culcare pentru noi doi. La aspectul legat de timp, subliniez un lucru important din punctul meu de vedere cu privire la cuplu: cel puţin o dată la două luni plecăm împreună în afara oraşului, dar avem şi mini-vacanţe unde nu suntem însoţiţi de copii. Cred că aceste mici escapade din cotidian ajută tare mult viaţă noastră de soţ şi soţie, de părinţi. Atunci când există mulţi copii în familie şi grijile de zi cu zi te copleşesc, ajungi să te simţi epuizat. Noi suntem tare norocoşi că suntem ajutaţi de familie necondiţionat şi că ne susţin atunci când simţim nevoia să plecăm doar noi doi.
 

– Intimitate – pare un concept greu de imaginat atunci când eşti părinte de mai mulţi copii să te bucuri de intimitate. Copiii au aproape în permanentă nevoie de noi, drept urmare ne solicită prezenţa. Însă odată ce cresc şi înţeleg anumite noţiuni, îi învăţăm ce înseamnă o uşa închisă şi că trebuie să respecte spaţiul personal (nu doar pe al nostru, ci şi pe al fraţilor lor). Din fericire, avem copii buni şi înţelegători, care au acceptat uşor ce le-am explicat şi nu a fost nevoie de prea multe insistente
 
– Zgomot la minim – pentru a trece neobservaţi de simţurile ascuţite ale micuţilor noştri, păstrăm cât mai multă linişte în momentele intime. Avem o saltea de calitate şi un pat rezistent, aşa că nici nu se simte când suntem în camera. Uneori mai pornim televizorul sau puţină muzică pentru a avea un fundal ambiental care să ne ajute nu doar la eliminarea oricărui sunet suspicios, ci şi la crearea unei atmosfere plăcute între noi.
 
Atunci când copiii sunt în timpul anului şcolar ne este uşor să strecurăm una-două ore împreună cât sunt plecaţi la şcoală sau la grădiniţă. În vacanţe, este adevărat, devine mai dificil, dar nu imposibil. Atâta timp cât există iubire şi pasiune sunt convinsă că orice are o rezolvare. Iar flacăra din cuplu nu se va stinge. Fie că sunt doi sau şase copii.”, a scris ea pe voios.ro