Semnele astrale sunt grupate astfel, în funcţie de elementul esenţial care le guvernează:

•Pământ: Taur, Fecioară, Capricorn

•Apă: Rac, Scorpion, Peşti

•Aer: Gemeni, Balanţă, Vărsător

•Foc: Berbec, Leu, Săgetător

Pământ: practic şi încăpăţânat

Pământul este stabil şi fiabil, dar lucrează şi se mişcă în mod constant. Eşti o pesoană practică, acţionezi logic şi rămâi ferm pe poziţii când vine vorba de convingerile tale. Înveţi din experienţă, ceea ce nu este niciodată dificil pentru o persoană curioasă ca tine. Nu eşti interesată de vise nerealiste, ci crezi cu putere în realizarea obiectivelor tale prin muncă. Eşti o persoană creativă, a cărei casă este primitoare şi caldă, întotdeauna deschisă celor dragi. Chiar dacă eşti prietenoasă, nu permiţi totuşi oricui să intre în cercul tău interior. Însă, o dată ce accepţi pe cineva să-ţi fie alături, tu reprezinţi definiţia prietenului adevărat. Ai însă şi părţi mai greu de acceptat de cei din jur. Eşti prea protectoare şi nu realizezi că, uneori, oamenii au nevoie de libertate. Acest lucru poate determina o relaţie mai tensionată cu partenerul de viaţă. Eşti o persoană încăpăţânată şi de multe ori te vei confrunta cu situţii în care în sinea ta vei şti că ai greşit, dar în realitate nu vei putea recunoaşte acest lucru.

Aer: charismatic şi schimbător

Aerul este în permanentă agitaţie, chiar dacă nu îl poţi vedea. Se strecoară peste tot, curios, vrea să ştie tot, ia decizii rapide şi găseşte soluţii inteligente la problemele dificile. Prin urmare, dacă zodia ta se află sub semnul aerului, eşti genul de persoană inteligentă, capabilă să vadă imaginea de ansamblu când alţii nu pot. Eşti vorbăreaţă, sociabilă, comunicativă şi pusă pe şotii. Ai însă dispoziţie schimbătoare – exact aşa cum vântul îşi schimbă brusc direcţia - , iar trăsăturile tale de caracter sunt adesea contradictorii. Uneori te concentrezi atât de tare pe partea logică a lucrurilor, încât treci peste sentimente, iar natura ta insensibilă poate afecta relaţia de cuplu. Nu-ţi plac căile bătute şi faci alegeri pe care le crezi tu cele mai potrivite, chiar dacă alţii te blamează pentru asta. Eşti însă o persoană vizionară şi cele mai nebuneşti planuri îţi pot fi încununate de succes.

Foc: pasionat şi irascibil

Focul oferă căldură şi lumină. Acelaşi lucru este valabil şi pentru persoanele născute sub semnul lui. Prin urmare, eşti o persoană caldă, tonică, care aduce bună dispoziţie molipsitoare în orice situaţie. Ai puterea de a-i mobiliza pe cei din jur şi de a le insufla încredere. Eşti dinamică, poţi transforma orice situaţie negativă într-una pozitivă – şi viceversa, atenţie! Din orgoliu, pasiunea ta se poate transforma repede în mânie, şi îi poţi răni pe cei din jur în mod conştient. Din acest motiv, focul are nevoie de alte elemente pentru a supravieţui. În timp ce aerul sporeşte intensitatea focului, pământul va menţine o ardere constantă. Găseşte oameni cu un temperament calm, care au capacitatea de a te ţine sub control. Altfel, flacăra ta interioară poate arde totul, fără milă.

Apă: sensibil şi vulnerabil

De cele mai multe ori admirăm calmul unui ochi de apă, fără să bănuim ce furtuni se ascund în adâncurile sale. Eşti o persoană care îşi face permanent griji pentru cei din jur şi eşti măcinată frământări interioare neştiute de cei dragi. Creativă şi imaginativă, ai încredere necondiţionată în oameni, şi de multe ori acest lucru te face vulnerabilă. Din compasiune pentru ceilalţi, eşti capabilă să-ţi neglijezi propriile nevoi. Poţi acumula multe energii negative, care te duc în pragul depresiei sau te fac să te comporţi iraţional. Eşti sensibilă şi găseşti greu echilibrul emoţional. Eşti într-o permanentă căutare a armoniei şi a frumosului, şi de cele mai multe ori, dacă îţi pui ceva în cap, reuşeşti să-ţi atingi obiectivele pe care ţi le-ai propus.