Ingrediente

3 ardei capia mari

100 g telemea veche (de vacă sau de oaie)

100 g mascarpone

100 g brânză de vaci

½ legătură pătrunjel

1 vârf linguriţă de usturoi granulat

1 ardei iute, opţional

2 linguri ulei de măsline

piper

sare

Spală ardeii, taie-i în jumătăţi, pe lung, păstrând codiţa. Îndepărtează seminţele şi nervurile. Dă brânza telemea prin răzătoare, apoi combin-o cu brânza de vaci şi cu mascarpone. Condimentează cu sare (ţine cont că telemeaua e sărată), piper şi usturoi granulat şi adaugă în compoziţie pătrunjelul tocat şi, dacă doreşti, feliuţe de ardei iute.

Omogenizează şi umple jumătăţile de ardei cu acest amestec. Pune ardeii într-o tavă unsă cu puţin ulei, stropeşte-i cu uleiul de măsline şi dă-i la cuptor, la foc mediu, 15-20 de minute, până se rumenesc uşor. Serveşte-i calzi, cu lipii sau cu pâine prăjită.

FOTO Shutterstock