La trecerea dinspre iarnă către primăvară, organismul încearcă să se adapteze mediului exterior, corpul trebuind să-şi reechilbreze căldura. Acest fapt are un impact asupra vaselor sanguine, ducând la o scădere a presiunii sângelui. Din acest motiv, un număr mare de persoane, dar mai ales femeile, vârsnicii şi adolescenţii, încep să se confrunte cu stări de oboseală, de slăbiciune fizică şi mentală sau chiar cu depresie. Alimentaţia şi sedentarismul contribuie la intensificarea simptomelor asteniei de primăvară. De aceea, pentru a preveni apariţia lor, trebuie doar să faci câteva  schimbări ce ţin de stilul tău de viaţă.

 

Mai multe legume, fructe şi verdeţuri

Primul lucru pe care trebuie să faci pentru a te adapta mai uşor noului anotimp este să reduci consumul de carne, de grăsimi animale, de făinoase şi de dulciuri rafinate şi să te orientezi către o dietă mai sănătoasă. Astfel, este recomandat să incluzi fructe, legume şi verdeţuri cât mai puţin prelucrate termic în meniul tău zilnic. Peştele nu trebuie să lipsească nici el din alimentaţie. În această perioadă indicate şi curele cu multivitaminte şi multiminerale, recomandă specialiştii.

 

Mişcarea redă vitalitatea

Stările de oboseală şi de somnolenă pot fi atenuate şi cu ajutorul mişcării moderate sau chiar a plimbărilor zilnice prin parc, acestea revitalizând întregul organism. O atenţie deosebită trebuie acordată şi somnului, specialiştii spunând că mai ales în acest sezon trebuie să te asiguri că dormi şapte-opt ore în fiecare noapte.