Recomandată de nutriţionistul Daniel Boarim, medic şi specialist în Nutriţie Umană la Universitatea Federală din Lavras, dar şi profesor universitar şi lector internaţional, această băutură se prepară din câteva ingrediente şi se consumă dimineaţa, pe stomacul gol. 
 
Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara, află mai jos:
 
- o sfeclă roşie
- un morcov
- o ţelină
- 700 ml de apă
- o lingură de seminţe din in
- o lingură de tărâţe de grău
 
Mod de preparare: 
 
Tot ce trebuie să faci pentru a a prepara această băutură este să speli legumele şi să le cureţi bine, după care să le tai sub formă de cubuleţe şi să le fierbi într-un litru timp de 20 de minute. Ulterior, strecoară lichidul şi păstrează legumele fierte la frigider, pentru a le consuma a doua zi, la masa de prânz. 
 
Transferaţi lichidul strecurat într-un borcan de sticlă. Adăugaţi tărâţele şi grâu şi seminţele de in. Amestecaţi şi acoperiţi vasul. Lăsaţi ingredientele la macerat peste noapte. 
A doua zi, strecuraţi preparatul şi încălziţi-l puţin (la bain-marie). Se consumă 1 cană (250 ml) din acest preparat dimineaţa, cu 30 de minute înainte de micul-dejun. 
 
Această băutură este recomandată, în special, persoanelor care duc o viaţă sedentară ori care lucrează la birou şi petrec multe ore pe scaun. Poate înlocui cu uşurinţă micul dejun şi poate ajuta la eliminarea toxinelor şi la îmbunătăţirea digestiei. Este, însă, musai să fie băută pe stomacul gol. 
 
Pentru detoxifierea organismului, însă, poţi încerca să consumi şi apă cu lămâie, apă cu picături de propolis fără alcool ori ceai din plante amare, potrivit lataifas.ro.