Totodată,are capacitatea de a preveni şi trata numeroase maladii,afecţiuni respiratorii şi iritaţii,până la dureri reumatice. De asemenea,este un bun combatant în lupta cu kilogramele în plus.

Pentru un rezultat efcient al ticturii de soc,florile trebuie culese în zilele cu umiditate scăzută şi trebuie ţinute la soare cât mai răsfirat,pentru a se putea usca total. Odată fabricate,ele sunt utilizate atât ca pulbere,prin mărunţirea lor fină,  tinctura – alchool alimentar,  infuzie,  ulei de soc –macerate împreună cu uleiul de floarea soarelui,sau măsline,sub formă de ceai,şi mai ales ca băutură răcoritoare. Indiferent de alegerea făcută,socul reprezintă unul din remediile naturale de care organismul nostru are nevoie.

1. Tinctura de soc beneficii - Ajută procesul de digestie

Socul este şi un bun laxativ. Asigură un tranzit intestinal optim,astfel încât toxinele să fie eliminate din organism. Totodată,planta scade apetitul alimentar,astfel încât senzaţia de continuă foame dispare treptat,iar poftele îşi fac din ce în ce mai rar simţită prezenţa.

2. Camarad în lupta cu kilogramele

Pentru a scăpa de kilogramele în plus,un regim bazat pe tictura de soc ajută la eliminarea apei din organism.  Tictura intervine în realizarea digestiei şi a dizolvării stratului adipos în exces,fiind un real succes în curele de slăbire. Are proprietăţi diuretică fără a prezenta efecte negative.

3. Tinctura de soc beneficii - Previne apariţia infecţiilor

Consumul de soc previne apariţia infecţiilor urinare,datorită efectului diuretic. De asemenea, creşte secreţia glandelor mamare,astfel încât se măreşte cantitatea de lapte a femeilor care alăptează. Nu sunt prezente efecte negative.

4. Combate afecţiunile respiratorii

Tictura de  soc stimulează sistemul imunitar,scade febra,tratează gripa şi răceala,sinuzita. Vindecă pojarul şi virozele. Are un efect benefic şi asupra încheieturilor,astfel combate reumatismul prin alinarea durerilor la încheieturile mainilor şi picioarelor.

5. Tinctura de soc beneficii - Echilibrează tulburările hormonale

Tinctura din fructe de soc ameliorează stările de dezechilibru interior,nevralgiile acute,alergiile şi tulburările hormonale apărute în urma tratamentelor cu corticoizi. De asemenea,este de ajutor şi în cazul intoxicaţiilor grave.


Citeşte şi:

Scapă de răceală şi gripă cu produse din plante medicinale

Ţine la distanţă tulburările digestive!