Astfel, în cadrul unui interviu, Cătălin Botezatu a vorbit despre durerile cu care s-a confruntat. 
 
„Nu credeam că o să am nişte dureri atât de mari. Niciodată nu am avut dureri aşa mari! Durere în tot corpul… Au trecut, mi-au dat tot felul de sedative. Blocul operator arată ca la NASA”,  declarat Cătălin, de pe patul de spital, reporterilor Teo Show care l-au însoţit în Turcia.
 
De asemenea, el le-a arătat telespectatorilor cum arată burta lui după operaţie. 
 
„Stomacul meu e puţin umflat. M-am speriat când am văzut cum arată operaţia. Sunt două cusături, una cu nişte capse de metal, pe interior.
 
A fost o durere groaznică după ce s-a dus anestezia. Au fost mulţi medici, multe asistente in salon. Eram conectat la nu ştiu câte aparate, la nu ştiu câte fire. Am zis: Doamne, ce am păţit? Ce mi se întâmplă?! Medicii sunt nemaipomeniţi!
 
Aveam o durere care se mişca de colo-colo, nu i-am dat importanţă. Am făcut un control total, i-am spus dlui doctor că mă doare în stomac ceva. S-a sfătuit cu alţi medici. Mi-a zis că e apendicele. De jurul împrejurul apendicelui sunt nişte săculeţi, dacă se lipesc de apendice nu e bine, dar nu îmi închipuiam că e aşa. Am trecut pe lângă moarte, am oprit cancerul.”, a mai spus creatorul de modă. 
 
Creatorul de modă a fost operat cinci ore şi jumătate, iar medicii susţin că intervenţia a fost un succes: ”Nu m-am speriat. Accepţi orice atunci când ştii că bate la uşă cineva, am simţit că moartea bate la uşă. Am avut numai coşmaruri, lumea nu ştie prin ce am trecut! Sufeream fizic, dar altceva arătam pe Instagram”, a declarat Bote la Teo Show.