Ciocolata neagră este un desert delicios, dar şi un superaliment cu numeroase efecte pozitive asupra sănătăţii, dacă este consumată cu moderaţie. Ciocolata neagră, obţinută din boabe de cacao, este o sursă excelentă de antioxidanţi. Nutriţionistul Gianluca Mech ne oferă dovezile ştiinţifice care atestă cât de benefică este pentru sănătate, dar şi în ce cantitate trebuie să fie consumată. 

Ce conţine acest tip de ciocolată

Ciocolata neagră de calitate, cu un conţinut ridicat de cacao, este foarte nutritivă. Conţine o cantitate semnificativă de fibre şi e foarte bogată în minerale. O tabletă de 100 de grame de ciocolată neagră cu 70-85% cacao conţine: 11 grame de fibre, 67% din necesarul zilnic de fier, 58% din necesarul zilnic de magneziu, 89% din necesarul zilnic de cupru, 98% din necesarul zilnic de mangan. În plus, conţine potasiu, fosfor, zinc şi seleniu. Desigur, 100 de grame este o cantitate destul de mare pe care nu ar trebuie consumată deodată sau zilnic. Toţi aceşti nutrienţi vin însoţiţi de aproximativ 600 de calorii şi o cantitate moderată de zahăr. De aceea, chiar şi ciocolata neagră trebuie consumată cu limită, 1-2 pătrăţele pe zi.

O inimă mai sănătoasă