Sucul de lămâie este secretul din spatele unor ouă fierte foarte bine, dar care rămân cu coaja intactă, chiar dacă au fost ţinute mai mult timp la temperaturi ridicate.

Tot ce trebuie să faci este să ungi ouăle crude cu zeamă de lămâie, înainte să le pui la fiert. Vei observa cum coaja acestora nu se va mai crăpa în timpul fierberii.

Citeşte şi: Câte ouă poţi mânca de Paşte

De asemenea, zeama de lămâie se foloseşte şi pentru a decoji mai uşor ouăle fierte. În acest caz, trebuie să torni o linguriţă de suc de lămâie în apa în care fierbi ouăle.

Un alt truc este sa adaugi în apa în care fierbi ouăle bicarbonat de sodiu

Ouăle proaspete sunt mai acide, astfel că se decojesc mai greu din cauza faptului că albusul adera mai mult la coajă.

Învaţă să decojeşti ouăle rapid. 5 trucuri geniale.

După ce este ţinut în frigider câteva zile, PH-ul oului creşte, devenind mai alcalin, şi astfel mai uşor de decojit. Pentru a grăbi procesul, se foloseşte bicarbonat de sodiu care creşte alcalinitatea din albuş.