1. Bicarbonat de sodiu

 Trucul simplu care îţi va face munca mai uşoară în bucătărie. Astfel, pentru a curăţa oul cât mai uşor şi rapid este nevoie să adăugaţi în apa în care fierbeţi oul o linguriţă de bicarbonat de sodiu.

Ouăle proaspete sunt mai acide, astfel că se decojesc mai greu din cauza faptului că albusul adera mai mult la coajă.

După ce este ţinut în frigider câteva zile, PH-ul oului creşte, devenind mai alcalin, şi astfel mai uşor de decojit. Pentru a grăbi procesul, se foloseşte bicarbonat de sodiu care creşte alcalinitatea din albuş.

 

2. Decojeşte ouă folosind o lingură

Poţi decoji ouăle fierte tari foarte simplu, folosind o lingură.

 

3. Apă rece

La fel de eficient este sa pui ouăle fierte într-un recipient din plastic, umplut pe jumătate cu apă rece. Îl agiţi câteva secunde şi ouăle se curăţă singure.

Nu arunca la gunoi cojile de ouă. Iată ce poţi face cu ele.

 

4. Rulează ouăle 

Rulează ouăle pe masă după ce le-ai ţinut în apă rece. Coaja se va crăpa şi o vei putea da jos foarte uşor. 

 

5. Suflă

O modalitate mai interesantă de decoji un ou este să îndepărtezi coaja de la baza şi vârful oului, apoi sufli până iese.